powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σύσταση επιχείρησης με ένα βήμα

Κατά 70% περιορίζεται το κόστος σύστασης των εταιρειών

Σε ένα μόνο βήμα περιορίζονται όλες οι διαδικασίες σύστασης επιχειρήσεων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιριών και άλλες διατάξεις» που παρουσίασε στην ολομέλεια της Βουλής η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες σύστασης επιχειρήσεων περιορίζονται σε ένα μόνον βήμα, από δεκαέξι για τις ΟΕ και ΕΕ, από δεκαπέντε για τις ΕΠΕ και από δεκαέξι για τις ΑΕ. Ακόμα, σημείωσε ότι μειώνεται πάνω από 70% το κόστος σύστασης των εταιρειών. Ενδεικτικά η υπουργός ανέφερε ότι το κόστος σύστασης μιας μέσης ΕΠΕ, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, από 1.900 ευρώ μειώνεται στα 590 ευρώ (72% μείωση).
Επίσης, μειώνεται δραστικά σε μία ημέρα ο χρόνος που απαιτείται για τη σύσταση εμπορικών εταιριών και ανέφερε πως ο μέσος όρος του χρόνου για την ίδρυση μιας ΕΠΕ σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Τράπεζας μέχρι και το 2008 ήταν 38 ημέρες.
Ταυτόχρονα, η χώρα μας ανέρχεται κατά 19 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας, από τη θέση 109 στην θέση 90. Σημαντική βελτίωση προκύπτει και στην κατάταξη της θέσης της χώρας, όσον αφορά στο «starting a business», στον οποίο από τη θέση 140 το 2009 θα ανέλθουμε 97 ολόκληρες θέσεις και θα βρεθούμε μέσα στις 43 πιο ευέλικτες οικονομίες, είπε η υπουργός Οικονομίας.
Το νομοσχέδιο δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, με την πρώτη δια, στόματος Κωστή Χατζηδάκη, να καλεί την υπουργό για μεγαλύτερα και πιο τολμηρά βήματα που να υπηρετούν τον στόχο της ανάπτυξης.
Από την πλευρά τους τα κόμματα της Αριστεράς δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να το χαρακτηρίζει ανεπαρκές και το ΚΚΕ να κάνει λόγο για φιλο-μονοπωλιακή πολιτική.
Η αναπτυξιακή πολιτική του ΥΠΟΙΑΝ
Σε οκτώ άξονες βασίζεται η αναπτυξιακή πολιτική που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να γίνει η εγχώρια παραγωγή ποιοτική και ανταγωνιστική, όπως τόνισε η υπουργός Λούκα Κατσέλη κατά την παρουσίαση του παραπάνω ν/σ.
Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε διεξοδικά στους άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί αφορούν:
- Την απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης, και λειτουργίας των επιχειρήσεων και τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής νομοθεσίας.
- Την στήριξη με 1,2 δισ. περίπου εντός του 2010 επενδυτικών σχεδίων που είχαν ενταχθεί στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο
- Ένα νέο αναπτυξιακό νόμο που θα έρθει στη Βουλή σύντομα και θα ενισχύσει με πλήρη διαφάνεια ανταγωνιστικές, καινοτόμες, πράσινες επενδυτικές πρωτοβουλίες
- Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και το άνοιγμα των κλειστών αγορών και επαγγελμάτων
- 12 προγράμματα του ΕΣΠΑ, ύψους 3,7 δισ. ευρώ, από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Ανταγωνιστικότητας και Ψηφιακού Σχεδιασμού που υλοποιούνται και στηρίζουν τις ΜμΕ και στοχευμένα νέα προγράμματα που σχεδιάζονται
- Βελτίωση των υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ - η απορρόφηση του οποίου είναι ήδη στο 6,4% με στόχο να ξεπεράσει το 15% το 2010.
- Με αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες, όπως είναι η Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, στο πρότυπο της πράσινης επιχειρηματικότητας.
- Αποτελεσματική χρήση όλων των πόρων.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...