powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ…


<span class=

ΑΠΟ: ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ

Αφήνοντας στην άκρη την αποκαρδιωτική εμφάνιση της πρεμιέρας και δείχνοντας θέληση και πάθος, η εθνική μας ομάδα έκανε μια επική ανατροπή νικώντας με 2-1 την ομάδα της Νιγηρίας! Η χθεσινή αναμέτρηση θα μας μείνει αξέχαστη, καθώς η ομάδα μας πέτυχε το πρώτο της γκολ και την πρώτη της νίκη σε Μουντιάλ και παράλληλα έχει κάποιες ελπίδες για πρόκριση στους 16.

Κομβικό σημείο του χθεσινού ματς βέβαια ήταν η αποβολή του Κα`ι`τά στο 33. Η αποβολή αυτή στην ουσία άλλαξε όλη την ομάδα! Την άλλαξε όχι μόνο γιατί της έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και γιατί την έκανε να πιστέψει στην ανατροπή. Η ομάδα μας αν και είχε μπει καλά στον αγώνα, μετά το χαζό γκολ που δέχθηκε έπεσε ψυχολογικά και για ένα 20αλεπτο μέχρι την αποβολή τα είχε <<χαμένα>>. Όμως η αποβολή αποτέλεσε μια ένεση ψυχολογίας και ξύπνησε από το λήθαργο, την ομάδα και τον προπονητή, ο οποίος βάζοντας τον Σαμαρά στο 37 έδειξε πως θέλει να πάρει το ματς. Η εθνική έτσι ξαφνικά κυνήγησε το γκολ, έκανε φάσεις και ήταν τυχερή καθώς η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα ήταν καταιγιστική για τα δεδομένα της και όσο καλά και αν ήταν κλεισμένοι η Νιγηριανοί, η δύναμη και η ψυχή με την οποία έβλεπες να παίζουν οι παίκτες μας σε έκανε να είσαι σίγουρος πως το δεύτερο γκολ θα έρθει κάποτε. Και έτσι έγινε! Ο Τοροσίδης με το γκολ στο 71 οδήγησε την ομάδα μας σε αυτή την ιστορική νίκη. Μάλιστα παρατηρώντας μερικά στατιστικά, βλέπουμε πως η εθνική μας στο χθεσινό ματς έσπασε ένα σωρό ρεκόρ-κατάρες. Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε το πρώτο της γκολ σε Μουντιάλ και συνάμα την πρώτη της νίκη. Έκανε την πρώτη ανατροπή στο φετινό Μουντιάλ, ενώ και τα 11 σουτ που πραγματοποίησε προς την αντίπαλη εστία αποτελούν ρεκόρ μέχρι στιγμής για τη διοργάνωση!


Τι δείχνουν όλα αυτά ;

Δείχνουν πως η εθνική μας με καλή ψυχολογία (η οποία στην χθεσινή αναμέτρηση προήλθε από την αποβολή) μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα. Γι αυτό με μία κακή εμφάνιση δεν χρειάζεται να σταυρώνουμε τους παίκτες και τον προπονητή και να τους ρίχνουμε την ψυχολογία. Καλή η κριτική, αλλά να γίνεται με μέτρο και όχι με μορφή λαϊκού δικαστηρίου όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Γιατί όπως είδαμε αυτού του είδους η κριτική άγχωσε τους διεθνείς και μετά την επίτευξη του γκολ της Νιγηρίας τους έκανε να σκέφτονται περισσότερο το τι θα πει ο κόσμος σε μια ενδεχόμενη δεύτερη ήττα , παρά το πως θα γυρίσουν το ματς και αν δεν υπήρχε η αποβολή ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...