powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

1) Το Inland Taipan γνωστό και σαν Oxyuranus microlepidotus  παράγει το πιο τοξικό δηλητήριο απ΄όλα τα φίδια του κόσμου.Μιά σταγόνα του μπορεί να θανατώσει 1500 ποντίκια ή έναν άνθρωπο μέσα σε 45 λεπτά.Μπορείτε να το συναντήσετε σε πεδιάδες της κεντρικής Αυστραλίας ή σε ζωολογικούς κήπους.



2) Σε ένα μέρος στον κόσμο μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί με μια νανο-ρυγχοφάλαινα,και αυτό ειναι ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος στην Αυστραλία.Μπορείτε να μεταβείτε στο συγκεκριμένο σημείο με ένα απο τα εννιά ειδικά διαπιστευμένα εκδρομικά σκάφη ξεκινώντας απο το Cairns ή Port Douglas.Εκεί θα σας επιτραπεί να βουτήξετε δίπλα στα αξιοθαύμαστα αυτά θηλαστικά και να τα παρατηρήσετε απο κοντά.


3) Έχοντάς πάνω απο 1630 τετρ.χλμ. άμμο στην επιφάνειά του το νησί Fraser έχει τον τίτλο του νησιού με την μεγαλύτερη κάλυψη απο άμμο στην επιφάνειά του.Απο το 1992 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Και επίσης:
1)Το να είσαι Αυστραλός σημαίνει, να οδηγάς ένα γερμανικό αυτοκίνητο,πηγαίνοντας σε μια ιρλανδέζικη πάμπ, να πιείς μια βελγική μπύρα,μετά να ψωνίσεις ινδικό κάρυ ή τούρκικο κεμπάπ,να καθήσεις σε σουηδικά έπιπλα και να δείς  απο γιαπωνέζικης κατασκευής τηλεόραση αμερικάνικο πρόγραμμα.
2) Τρείς περίπου Αυστραλοί πεθαίνουν κάθε χρόνο δοκιμάζοντας εννιάβολτες μπαταρίες με το στόμα τους.
Πενήντα οκτώ τραυματίζονται κάθε χρόνο γιατί χρησιμοποιούν μαχαίρι αντί για κατσαβίδι
.Πεντακόσιοι σαράντα τρείς Αυστραλοί διεκομίσθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια στα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία γιατί προσπαθούσαν να ανοίξουν μπουκάλια με τα δόντια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...