powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

«Ναι» στη φορολόγηση των τραπεζών από G20

Αυτός ο συμβιβασμός ήταν το περισσότερο που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε εδώ, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ

Σε συμφωνία να επιτραπεί στης χώρες μέλη της που το επιθυμούν να επιβάλλουν φόρους στις τράπεζές τους κατέληξε η ομάδα των 20 (G20), ωστόσο απορρίφθηκαν οι εκκλήσεις για την επιβολή παγκόσμιου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες από το Τορόντο.

Οι ευρωπαϊκες χώρες και οι ΗΠΑ θέλουν οι τράπεζές τους να πληρώσουν για τα μεγάλα πακέτα στήριξης που τους προσφέρθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όμως ο Καναδάς και κάποιες αναδυόμενες χώρες, ο τραπεζικός τομέας των οποίων επηρεάστηκε λιγότερο από την κρίση, αντιτίθενται στα αιτήματα για την επιβολή ενός φόρου σε όλες τις χώρες της G20, επειδή φοβούνται ότι θα βλάψει την οικονομία τους.
Οι ηγέτες της G20 σε δείπνο εργασίας χθες Σάββατο κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό συμφωνόντας ότι όσες χώρες το επιθυμούν μπορούν να επιβάλλουν φόρο στις τράπεζες, όμως οι χώρες που δεν το επιθυμούν δεν είναι αναγκασμένες να το κάνουν.
Αυτός ο συμβιβασμός ήταν το περισσότερο που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε εδώ, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Οι ηγέτες ενέκριναν μία ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να συμβάλλει δίκαια και ουσιαστικά ώστε να πληρώσει για τα όποια βάρη σχετίζονται με κρατικές παρεμβάσεις (...) και αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία πολιτικών προσέγγισης προς αυτό το στόχο, δήλωσαν διπλωμάτες.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...