powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σημαντικό βήμα για την ανάπλαση της Νέας Παραλίας

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ που καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 80.000 τ.μ.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013 το έργο της ανάπλασης της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης στο τμήμα από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τους Ομίλους θαλάσσιων αθλημάτων.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 40 εκατ. ευρώ που καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 80.000 τ.μ. Το υπόλοιπο τμήμα του έργου της Ανάπλασης Νέας Παραλίας - από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το Μέγαρο Μουσικής, συνολικού προϋπολογισμού δεκαεννιά εκατομμυρίων ευρώ έχει υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Μέτρο 7.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον».
Σύμφωνα με τη μελέτη, στο πλαίσιο του έργου προγραμματίζεται διαμόρφωση επιφανειών πεζοδρόμων, πρασίνου και νερού, ελαφριές κατασκευές μικρής κλίμακας (εργοτάξια πρασίνου και καθαριότητας, αναψυκτήρια, γήπεδα αθλοπαιδιών, υπαίθριο αμφιθέατρο εκδηλώσεων), κατασκευές για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου (υπαίθρια γλυπτοθήκη, υδάτινες επιφάνειες, παιδότοποι) και τη δημιουργία αλέας (δενδροστοιχίας) σε μήκος 1.103 μ. του παραλιακού πεζοδρόμου με 332 νέα δένδρα και συνολική φύτευση άνω των 870 νέων δένδρων, όπως και την κατασκευή ποδηλατόδρομου.
Εξάλλου, η Περιφέρεια ενέκρινε άλλες τέσσερις αστικές παρεμβάσεις αναπλάσεων από τους Δήμους Ελευθερίου Κορδελιού, Πυλαίας, Εδεσσας και Νάουσας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 23 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, αναπλάσεις θα γίνουν στην περιοχή της οδού Μοναστηρίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, στην περιοχή Ελαιορέματος Πυλαίας, στο δίκτυο Ποταμοβραχιόνων της πόλης της Εδεσσα και στην πόλη της Νάουσας όπου προβλέπεται η επανάχρηση του πρώην βιομηχανικού κτιρίου της ΒΕΤΛΑΝΣ σε πολυχώρο πολιτισμού.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...