powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΑΠΟ: ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ
Όπως είναι γνωστό εμείς οι Έλληνες έχουμε τη τάση να απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα! Από αυτό δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος, ο θαυματουργός κ. Ρεχάγκελ . Ο Γερμανός κατάφερε να πάρει ένα EURO, να συμμετέχει στο επόμενο και παράλληλα να είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που υπό την ηγεσία του κερδίσαμε αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια οι κριτικές που του έχουν γίνει και τα λόγια του φίλαθλου κόσμου, δείχνουν πως αυτά που κατάφερε η εθνική μας μαζί του, ξεχνιούνται εύκολα στην πρώτη άσχημη στιγμή.
Βέβαια άλλο η απαξίωση και άλλο η κριτική με σεβασμό. Έτσι αν και σέβομαι απόλυτα το έργο του, πιστεύω πως ο κύκλος του αγαπημένου Όθωνα πρέπει και σωστά κλείνει. Ο Ρέχαγκελ δεν έχει να πετύχει κάτι παραπάνω και μετά το παγκόσμιο κύπελλο η Εθνική μας φωνάζει για μια αλλαγή. Είναι αυτός που με τις επιτυχίες , έχτισε γερά θεμέλια, αλλά προσωπικά πιστεύω πως στην συνέχεια απέτυχε παταγωδώς στην ανανέωση της ομάδας. Αυτό οφείλεται κυρίως στα κολλήματα του με τη κλήση παικτών που δεν βρίσκονται σε φόρμα και στη συνεχώς αμυντική φιλοσοφία που είχε η Ελληνική ομάδα. Τι θέλω ακριβώς να πω; Ο Γερμανός με τους Δέλλα, Ζαγοράκη, Μπασινά είχε βρει τη μαγική συνταγή αλλά με τους Παπασταθόπουλο, Νίνη, Σαμαρά δεν μπόρεσε να τη βρει! Ναι μεν κατάφερε να προκριθούμε στο επόμενο ευρωπαϊκό και φέτος στο παγκόσμιο, όμως αν το καλοσκεφτούμε και καλή μπάλα δεν έπαιξε η ομάδα και οι αντίπαλοι της ήταν σχετικά αδύναμοι. Ανανέωσε εν μέρει την ομάδα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να την εξελίξει αγωνιστικά.
Αν οι νέοι παίκτες ήταν ατάλαντοι οι επιλογές του θα ήταν δικαιολογημένες, όμως ταλέντο υπάρχει! Απλά ο Ρεχάγκελ άργησε να το χρησιμοποιήσει υπέρ της ομάδας. Παρατηρώ άλλες εθνικές ομάδες που χρησιμοποιούν παίκτες με ταλέντο από τα 18, και σκέφτομαι πως εφόσον η νέα φουρνιά χρησιμοποιούταν σωστά από τον Ρεχάγκελ, θα έβγαζε και νέους ηγέτες. Όμως πώς να γίνει αυτό, όταν χαραμίζεις τον Τοροσίδη αριστερά για να παίξει ο Γιούρκας(που ένα χρόνο ήταν τραυματίας) και τον Παπασταθόπουλο που σβήνει τον Μέσι, τον έχεις για να συμπληρώνει την αποστολή. Το κακό του Ρεχάγκελ είναι ότι προτιμά να χρησιμοποιεί παίκτες που στο παρελθόν τον δικαίωσαν(βλέπε Σειταρίδη, Χαριστέα),παρά να βάλει αγωνιστικά ανώτερους νεαρούς και να τους "ψήσει " . Εκεί είναι που σε τρελαίνει ο Γερμανός και γι αυτό πιστεύω πως σωστά αποχωρεί τώρα!

Είναι μεγάλος προπονητής και χαρισματική προσωπικότητα αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι έχει και τα στραβά του, που αν και στο παρελθόν ήταν χρήσιμα σήμερα δεν βοηθάνε και γι αυτό η εθνική χρειάζεται μια αλλαγή. Θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας γιατί κατάφερε τα ακατόρθωτα και άλλαξε επίπεδο την Εθνική μετατρέποντας τη σε μια ανταγωνιστική, υπολογίσιμη και ισχυρή ομάδα!

ΟΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Υ.Γ: Πιστεύω πως καλύτερη επιλογή διαδόχου δεν μπορούσε να γίνει. Ο Σάντος ξέρει πολύ καλά τους έλληνες παίκτες ,το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πατήσει πάνω στο έργο του Ρεχάγκελ δίχως να κάνει τρομακτικές αλλαγές αφού δεν διαφέρει πολύ στην αγωνιστική φιλοσοφία από τον Γερμανό. Είναι η φυσική συνέχεια του Ότο και νομίζω πως θα είναι πιο αξιοκρατικός σε σχέση με τον προκάτοχο του. Έτσι λοιπόν περιμένω να προσθέσει λίγα αλλά καλά στοιχεία στην ομάδα. Αν το καταφέρει θα το δείξει ο χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...