powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ο ΣΑΛΠΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΤΥΧΑΙΑ…

 ΑΠΟ: ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ
Καταρχήν θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους στη νέα μου στήλη στο playoff.gr και παράλληλα να ευχαριστήσω το team του playoff για τη φιλοξενία και την ευκαιρία που μου δίνει!
Mερικές αποφάσεις στη ζωή και στο ποδόσφαιρο δεν λαμβάνονται τυχαία και αυτό απέδειξαν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Φερνάντο Σάντος με τις επιλογές τους .Οι δυο άντρες, για δικούς τους λόγους αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, όμως το ερώτημα είναι ποια ήταν τα πραγματικά αίτια των αποφάσεων τους.

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την επιστροφή του στην ομάδα του ΠΑΟΚ, έδειξε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει ακόμα ρομαντισμός και δεν παίζουν ρόλο μόνο τα λεφτά και η δόξα.
Ο Σάλπι διάλεξε τον δεύτερο αντί του πρώτου. Επέλεξε την αποδοκιμασία από την επαγγελματική ηρεμία.. Προτίμησε να απολογείται και να μοιράζει συγγνώμες από το να μείνει κάπου που τον χειροκροτούν συνεχώς . Δέχτηκε στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία το χαμηλότερο συμβόλαιο. Αψήφησε ακόμα και το όνειρο του να αγωνιστεί στο εξωτερικό για να επιστρέψει σπίτι του και να δώσει απαντήσεις. Αν σκεφτεί κάποιος καθαρά επαγγελματικά, όλα αυτά τα οποία χάνει ο Σάλπι για να γυρίσει στον ΠΑΟΚ θα τον χαρακτήριζε τρελό. Αυτός όμως στις πρώτες του δηλώσεις, χαρακτηρίζει την απόφασή του ως την πιο σωστή της καριέρας του.Προσωπικά πιστεύω ότι από αυτή την επιστροφή θα υπάρξουν πολλοί κερδισμένοι και λίγοι χαμένοι. Ο Σαλπιγγίδης θα είναι κερδισμένος ψυχικά, γιατί θα έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί στα μάτια των οπαδών και ο ΠΑΟΚ θα είναι κερδισμένος αγωνιστικά. Αφού σε περίοδο κρίσης και οικονομικής στενότητας, απέκτησε έναν παίκτη τον οποίο υπό άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσε να προσεγγίσει και δυνάμωσε έτσι σημαντικά την επιθετική γραμμή του.Από κει και πέρα σίγουρα χαμένοι θα είναι οι οργανωμένοι που είναι αντίθετοι σε αυτή την επιστροφή. Κάθομαι και ακούω τόσο καιρό να λένε όλοι ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα, αλλά σε αυτή την περίπτωση βλέπω να βάζουν τον εγωισμό τους πάνω απ’ όλα!Αντί να καταλάβουν πως ο Σαλπιγγίδης είναι απαραίτητος για την ομάδα και θα την βοηθήσει να γίνει πιο δυνατή και μεγάλη, είναι αντίθετοι, ενώ ξέρουν πως παίκτης ανάλογης ποδοσφαιρικής αξίας με τα λεφτά που δέχτηκε να πάρει ο Σάλπι δεν θα βρεθεί ποτέ. Στην ουσία αποδεικνύουν πως θέλουν έναν ΠΑΟΚ πιο αδύναμο, αρκεί να ικανοποιηθεί ο εγωισμός τους, που στο παρελθόν πληγώθηκε ,άσχετα με το αν ο Σαλπιγγίδης έδωσε με τον ερχομό του χίλιες εξηγήσεις και ζήτησε χίλιες συγγνώμες. Με τον ερχομό του. Το σίγουρο πάντως είναι πως με τον καιρό θα μετανιώσουν, γιατί τις φωνές τους θα καλύπτουν όλοι όσοι θα πανηγυρίζουν τα γκολ του Σάλπι για τα επόμενα 4 χρόνια.


Ο ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΣΑΝΤΟΣ

Ήταν 18 Μάιου και ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ. Όλοι απόρησαν με την απόφαση του αυτή, αφού άφησε πίσω του μια ομάδα την οποία έχτισε από το μηδέν και είχε την ευκαιρία να τελειοποιήσει τα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και δήλωσε πως μετά από 25 χρόνια προπονητικής καριέρας θέλει ένα διάλειμμα. Ο πραγματικός όμως λόγος της αποχώρησης του για όσους ξέρουν να παρατηρούν, φάνηκε μέσα σε ένα μήνα!
Θυμηθείτε πως στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου, είχε πει ότι θα έμενε στον ΠΑΟΚ, αν του έφερναν τρεις ποιοτικούς παίκτες και αν δεν επαληθεύονταν τα λάθη της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου που κόστισαν τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ. Ποια ήταν τα λάθη αυτά; Η καθυστέρηση μεταγραφών σημαντικών παικτών όπως π.χ του Βιτόλο και του Βιερίνια.
Αν παρατηρήσει κάποιος τις κινήσεις του ΠΑΟΚ εδώ και ένα μήνα θα καταλάβει πως πέρα από τον Σαλπιγγίδη δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη υπέρβαση. Ο Σάντος ζήτησε Σάλπι, ένα δεξί μπακ και ένα αριστερό χαφ- εξτρεμ και όλους αυτούς τους ήθελε από την αρχή της προετοιμασίας ώστε να μπορέσει να μοντάρει την ομάδα. Όμως τα σημερινά δεδομένα του ΠΑΟΚ δείχνουν πως για δεξί μπακ θα προτιμήσει τον φτηνό και ελεύθερο Γκουστάβο και πως για αριστερό χαφ δεν θα γίνει κίνηση μέχρι να υπάρξουν αποδεσμεύσεις ,πωλήσεις ή πρόκριση στο Τσαμπιονς Λιγκ. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Χάσιμο χρόνου και πως ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν από την αρχή της προετοιμασίας έτσι όπως τον ήθελε ο Σάντος!Έτσι ο δάσκαλος Φερνάντο επειδή στα 3 χρόνια θητείας του δεν έδωσε ποτέ φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις, αποφάσισε να φύγει ως πετυχημένος παρά να μείνει και να μην έχει αυτά τα οποία ζήτησε. Βέβαια το ότι δεν παραδέχτηκε πως φεύγει γι αυτό, το έκανε καθαρά για να προστατέψει τη διοίκηση και αυτό είναι προς τιμήν του!

http://www.playoff.gr/index.php/2010-06-21-13-38-02/41-zaxos-articles/114-2010-06-21-13-41-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...