powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Να τι υπάρχει στον βυθό του Θερμαϊκού!

Καροτσάκια σούπερ μάρκετ, ποδήλατα, αγροτικά μηχανήματα, λάστιχα, λαμαρίνες, σιδηρικά κάθε είδους, σχοινιά και δίχτυα, όλα τους καλυμμένα από βρύα, κοράλλια, όστρακα, ακόμη και καβουράκια, συνθέτουν ένα «γλυπτό» από αντικείμενα που βρέθηκαν στον βυθό του Θερμαϊκού. Από χθες ως και τις 18 Ιουνίου, το γλυπτό από σκουπίδια θα «κοσμεί» τη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Την ιδέα είχε μια ομάδα καλλιτεχνών του 2ου Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών και σπουδαστών Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της πόλης, έχοντας ως «πρώτη ύλη» τα σκουπίδια, που ανέσυραν από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου περίπου εξήντα δύτες με σαράντα αλιευτικά σκάφη. «Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους αλιευτικούς συλλόγους της περιοχής του Θερμαϊκού, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος» ανέφερε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συγχαίροντας την πρωτοβουλία της αντινομαρχίας Αλιείας, του Γραφείου Νεολαίας της Νομαρχίας και των συλλόγων.
«Στο πλαίσιο της δουλειάς μας, συναντούμε πολλές φορές σκουπίδια στον βυθό» σημείωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αλιευτικών συλλόγων Μείζονος Θεσσαλονίκης, Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, Κώστας Χορίκης. Τόνισε, μάλιστα, ότι οι αλιευτικοί σύλλογοι έχουν πραγματοποιήσει άλλες δύο φορές καθαρισμούς του βυθού.
«Συναντούμε ό,τι πιο περίεργο μπορείτε να φανταστείτε, από πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και σίδερα, μέχρι λεκάνες τουαλέτας, λάστιχα, αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων» είπε.
Αυτή τη φορά, ο καθαρισμός ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο.
Τα σκουπίδια ήταν πολλά και περίεργα, προκαλώντας την έκπληξη της ομάδας καλλιτεχνών, αλλά και των περαστικών που παρακολούθησαν από κοντά την κατασκευή του περίεργου αυτού γλυπτού.
Σε ό,τι αφορά, δε, στην κατάσταση κάτω από την επιφάνεια των υδάτων του Θερμαϊκού Κόλπου, οι δύτες δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι δεν είναι και τόσο άσχημα τα πράγματα, καθώς, όπως ανέφεραν, ο βυθός δεν καλύπτεται από βούρκο.

ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...