powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κατέβασε ρολά το Pallini Beach λόγω των μειωμένων κρατήσεων

Τα πρώτα έντονα σημάδια της κρίσης άρχισαν να γίνονται εμφανή στον τουρισμό της Χαλκιδικής, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν σοβαρούς φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση.


Τα πρώτα έντονα σημάδια της κρίσης στη βιομηχανία του τουρισμού άρχισαν να γίνονται εμφανή στη Χαλκιδική, με τους επιχειρηματίες να εκφράζουν σοβαρούς φόβους για περαιτέρω κλιμάκωση.

Συγκεκριμένα, συναγερμό σε όλη την ευρύτερη περιοχή προκάλεσε η απόφαση του ξενοδοχειακού ομίλου G Hotels να κρατήσει κλειστά για την καλοκαιρινή σεζόν τα δωμάτια του Pallini Βeach, μίας από τις πέντε μονάδες που διαθέτει. O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Νίκος Γρηγοριάδης, δήλωσε στη Voria.gr ότι προέβει στην απόφαση αυτή γιατί οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 30% τουλάχιστον.Για να περιορίσει το κόστος λειτουργίας και να μην προχωρήσει σε άλλες περικοπές επέλεξε τα δωμάτια του Παλλήνη να παραμείνουν κλειστά μέχρι να αλλάξει το τοπίο, εξήγησε. Αν και δεν ευελπιστεί σε θεαματική αλλαγή, ο κ. Γρηγοριάδης δεν αποκλείει να λειτουργήσουν σε περίπτωση που οι κρατήσεις έστω και την τελευταία στιγμή βελτιωθούν.
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση
Εξαπολύει βέβαια δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση γιατί, όπως λέει, δεν έκανε τίποτε στις ξένες αγορές για να προβάλει το ελληνικό τουριστικό προιόν, αλλάζοντας την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Επίσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να δραστηριοποιηθεί και «να μην εγκαταλείπει στο έλεος του θεού», τον πιο σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός.
Ο κ. Γρηγοριάδης καταγγέλει ότι το Μάρτιο σε έκθεση στη Μόσχα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και η τότε υφυπουργός, αλλά και ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, υποσχέθηκαν η βίζα από τη Ρωσία για Ελλάδα να μειωθεί σε 30 από 50 ευρώ που είναι σήμερα και η διάρκεια της από 3 μήνες να γίνει έξι. «Πότε περιμένουν να υλοποιήσουν το μέτρο αυτό τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι που πλήττεται ο τουρισμός και αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, καθώς συμμετέχει περίπου κατά 20% στο ΑΕΠ. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από ασυνέπεια και αδράνεια απέναντι στον τουρισμό», υποστηρίζει.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους, ο κ. Γρηγοριάδης δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε απολύσεις. Όπως είπε, σήμερα απασχολεί 450 άτομα προσωπικό, το οποίο θα διατηρηθεί εκτός αν θέλουν κάποιοι να αποχωρήσουν.«Ήδη κάποια άτομα από το προσωπικό αποχώρησαν μόνοι τους», πρόσθεσε.
Ο όμιλος G Hotels
Σήμερα ο όμιλος G Hotels απαρτίζεται από πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα το Athos Palace 4 αστέρων, Pallini Beach 4 αστέρων, Theophano Imperial Palace 5 αστέρων, Simantro Beach 4 αστέρων και το Macedonian Sun 3 αστέρων. H δυναμικότητά τους σε κλίνες είναι 1.600 και για το καλοκαίρι θα περιοριστούν σε 1.100. Αν βελτιωθεί η κατάσταση αναφέρει ότι θα τεθούν σε λειτουργία τα δωμάτια που θα κλείσουν. «Με τον τρόπο αυτό περιορίζουμε το κόστος λειτουργίας του συγκροτήματος», προσθέτει.
Ο όμιλος G Hotels δέχεται κυρίως Άγγλους, Γερμανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους και Ρώσους. Φέτος μεγάλη πτώση σημείωσαν οι κρατήσεις από Ρουμανία, Βουλγαρία και Ρωσία. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2009 παρουσίασε κάμψη 10% και τα κέρδη ήταν οριακά. Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου G-Hotels το 2008 ήταν 22 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα ο όμιλος υλοποίησε επένδυση εκσυγχρονισμού 7 εκατ. ευρώ που αφορούσε στη μετατροπή του Θεοφανό από 4 αστέρων σε 5. Ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι ήδη έχει προβεί σε μείωση των τιμών, αν και δε συμμετείχε στην α’ φάση των προσφορών που έκανε η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής.
Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής
Στόχος όλων των ξενοδοχειακών μονάδων της Χαλκιδικής, και κυρίως των μεγάλων, είναι να διατηρήσουν τη λειτουργία τους το καλοκαίρι και να έχουν τις λιγότερες απώλειες, αν και η κάμψη κατά 25% στις προκρατήσεις για διανυκτερεύσεις δείχνει ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά, τόνισε στις δηλώσεις του στη Voria o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος. Αναφέρει ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο η μείωση στις προκρατήσεις ήταν 10%. Όπερ σημαίνει ότι η χρονιά φέτος προοιωνίζεται δυσκολότερη και προβλέπεται μείωση σε τουριστική κίνηση και τζίρο στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Υπενθυμίζει δε ότι η κρίση πέρυσι άγγιξε τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής με μια πτώση στις διανυκτερεύσεις της τάξης του 10%, που ήταν μεγαλύτερη στα έσοδα.
Η ΕΞΧ για να βοηθήσει τη δύσκολη κατάσταση την οποία υφίσταται ο τουρισμός στη Χαλκιδική συνεχίζει το πρόγραμμα προσφορών του οποίου τη β’ φάση θα ανακοινώσει στις 15 Ιουνίου. Γνωστοποίησε ότι o Όμιλος G Hotels δεν συμμετείχε στο α’ πακέτο προσφορών, αλλά θα συμμετάσχει στο νέο πακέτο έκπτωσης των τιμών κατά 20%.


© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...