powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΑΠΟ: ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ
Όπως είναι γνωστό εμείς οι Έλληνες έχουμε τη τάση να απαξιώνουμε τους πάντες και τα πάντα! Από αυτό δεν θα μπορούσε να γλιτώσει και ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος, ο θαυματουργός κ. Ρεχάγκελ . Ο Γερμανός κατάφερε να πάρει ένα EURO, να συμμετέχει στο επόμενο και παράλληλα να είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που υπό την ηγεσία του κερδίσαμε αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια οι κριτικές που του έχουν γίνει και τα λόγια του φίλαθλου κόσμου, δείχνουν πως αυτά που κατάφερε η εθνική μας μαζί του, ξεχνιούνται εύκολα στην πρώτη άσχημη στιγμή.
Βέβαια άλλο η απαξίωση και άλλο η κριτική με σεβασμό. Έτσι αν και σέβομαι απόλυτα το έργο του, πιστεύω πως ο κύκλος του αγαπημένου Όθωνα πρέπει και σωστά κλείνει. Ο Ρέχαγκελ δεν έχει να πετύχει κάτι παραπάνω και μετά το παγκόσμιο κύπελλο η Εθνική μας φωνάζει για μια αλλαγή. Είναι αυτός που με τις επιτυχίες , έχτισε γερά θεμέλια, αλλά προσωπικά πιστεύω πως στην συνέχεια απέτυχε παταγωδώς στην ανανέωση της ομάδας. Αυτό οφείλεται κυρίως στα κολλήματα του με τη κλήση παικτών που δεν βρίσκονται σε φόρμα και στη συνεχώς αμυντική φιλοσοφία που είχε η Ελληνική ομάδα. Τι θέλω ακριβώς να πω; Ο Γερμανός με τους Δέλλα, Ζαγοράκη, Μπασινά είχε βρει τη μαγική συνταγή αλλά με τους Παπασταθόπουλο, Νίνη, Σαμαρά δεν μπόρεσε να τη βρει! Ναι μεν κατάφερε να προκριθούμε στο επόμενο ευρωπαϊκό και φέτος στο παγκόσμιο, όμως αν το καλοσκεφτούμε και καλή μπάλα δεν έπαιξε η ομάδα και οι αντίπαλοι της ήταν σχετικά αδύναμοι. Ανανέωσε εν μέρει την ομάδα, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να την εξελίξει αγωνιστικά.
Αν οι νέοι παίκτες ήταν ατάλαντοι οι επιλογές του θα ήταν δικαιολογημένες, όμως ταλέντο υπάρχει! Απλά ο Ρεχάγκελ άργησε να το χρησιμοποιήσει υπέρ της ομάδας. Παρατηρώ άλλες εθνικές ομάδες που χρησιμοποιούν παίκτες με ταλέντο από τα 18, και σκέφτομαι πως εφόσον η νέα φουρνιά χρησιμοποιούταν σωστά από τον Ρεχάγκελ, θα έβγαζε και νέους ηγέτες. Όμως πώς να γίνει αυτό, όταν χαραμίζεις τον Τοροσίδη αριστερά για να παίξει ο Γιούρκας(που ένα χρόνο ήταν τραυματίας) και τον Παπασταθόπουλο που σβήνει τον Μέσι, τον έχεις για να συμπληρώνει την αποστολή. Το κακό του Ρεχάγκελ είναι ότι προτιμά να χρησιμοποιεί παίκτες που στο παρελθόν τον δικαίωσαν(βλέπε Σειταρίδη, Χαριστέα),παρά να βάλει αγωνιστικά ανώτερους νεαρούς και να τους "ψήσει " . Εκεί είναι που σε τρελαίνει ο Γερμανός και γι αυτό πιστεύω πως σωστά αποχωρεί τώρα!

Είναι μεγάλος προπονητής και χαρισματική προσωπικότητα αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι έχει και τα στραβά του, που αν και στο παρελθόν ήταν χρήσιμα σήμερα δεν βοηθάνε και γι αυτό η εθνική χρειάζεται μια αλλαγή. Θα είναι πάντα μέσα στις καρδιές μας γιατί κατάφερε τα ακατόρθωτα και άλλαξε επίπεδο την Εθνική μετατρέποντας τη σε μια ανταγωνιστική, υπολογίσιμη και ισχυρή ομάδα!

ΟΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!

Υ.Γ: Πιστεύω πως καλύτερη επιλογή διαδόχου δεν μπορούσε να γίνει. Ο Σάντος ξέρει πολύ καλά τους έλληνες παίκτες ,το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πατήσει πάνω στο έργο του Ρεχάγκελ δίχως να κάνει τρομακτικές αλλαγές αφού δεν διαφέρει πολύ στην αγωνιστική φιλοσοφία από τον Γερμανό. Είναι η φυσική συνέχεια του Ότο και νομίζω πως θα είναι πιο αξιοκρατικός σε σχέση με τον προκάτοχο του. Έτσι λοιπόν περιμένω να προσθέσει λίγα αλλά καλά στοιχεία στην ομάδα. Αν το καταφέρει θα το δείξει ο χρόνος.

Προς συγχώνευση Κυπριακές αερογραμμές και Eurocypria

Oι δύο αερομεταφορείς θα προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασίες, αφού τα περιθώρια βιωσιμότητάς τους στενεύουν επικίνδυνα.

Ενισχύει την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης για συγχώνευση των δύο κυπριακών αερομεταφορέων η εμπεριστατωμένη μελέτη του οίκου KPMG, ο οποίος είχε κληθεί πριν από μερικές εβδομάδες να διερευνήσει τα οφέλη από την πράξη αυτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Πολίτη», με βάση τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών, ότι δηλαδή εάν η μελέτη βιωσιμότητας καταδείξει πως η συγχώνευση Κυπριακών Αερογραμμών και Eurocypria θα είναι συμφέρουσα για το φορολογούμενο –«θα πρέπει να μεριμνήσουμε να πείσουμε και την Ε.Ε. ότι θα πρέπει να μας το επιτρέψει»– η έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία κατάληξης του εγχειρήματος, οι δύο αερομεταφορείς θα προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασίες, αφού τα περιθώρια βιωσιμότητάς τους στενεύουν επικίνδυνα. Οι τάσεις προδιαγράφουν την κακή οικονομική πορεία και για φέτος.

© VORIA.GR

Τηλεθέρμανση από το νερό της λίμνης Καστοριάς

Τη θερμότητα του νερού της λίμνης της Καστοριάς, κατά τους χειμερινούς μήνες, σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν επιστήμονες και αυτοδιοίκηση, το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να παρέχουν τηλεθέρμανση σε όλη την πόλη. Η πρωτοποριακή αυτή ιδέα ανήκει στους ειδικούς της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ) και εφόσον εφαρμοστεί, θα αποτελεί πανελλαδική καινοτομία, καθώς, μέχρι στιγμής, όλες οι μονάδες τηλεθέρμανσης που λειτουργούν στη χώρα χρησιμοποιούν τη θερμότητα από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Είναι γενικά γνωστό ότι, κατά τη διάρκεια όλου του χειμώνα, η θερμοκρασία του νερού των λιμνών είναι υψηλότερη από την εξωτερική θερμοκρασία κατά 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Αυτό το πλεόνασμα θερμότητας θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, αντλώντας το με αντλίες θερμότητας, έναν μηχανισμό αρκετά διαδεδομένο, καθώς με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και τα κλιματιστικά των σπιτιών μας», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Δημήτρης Πεκόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, προϊστάμενος στο τμήμα Υδραυλικών Μελετών και Τηλεθερμάνσεων της ΑΝΚΟ.
Ο κ. Πεκόπουλος εξηγεί ότι δεν θα αντλείται το νερό της λίμνης, αλλά μόνο η θερμότητα που υπάρχει σ' αυτό και σημειώνει ότι η διαδικασία αυτή είναι εφικτό να παρέχει τηλεθέρμανση σε μια πόλη, όπως η Καστοριά, δεδομένου ότι το νερό έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα και οι ποσότητές του είναι πολύ μεγάλες. Μάλιστα, επισημαίνει ότι το όλο εγχείρημα δεν πρόκειται να μειώσει τη θερμοκρασία του νερού της λίμνης, παρά μόνο κατά 0,1 βαθμό Κελσίου.
«Αντίστοιχα συστήματα λειτουργούν εδώ και χρόνια στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε λίμνη που βρίσκεται στα δυτικά της Στοκχόλμης, καθώς και στις λίμνες του Καναδά. Μία ακόμη τέτοια εφαρμογή σχεδιάζεται και για τη λίμνη της Γενεύης», σημειώνει.
Ειδικότερα, για να λειτουργήσει μονάδα τηλεθέρμανσης από τη θερμότητα του νερού της λίμνης της Καστοριάς θα χρειαστούν τρία μέρη θερμικής ενέργειας από το νερό και ένα μέρος ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορεί να παράγεται από τη μονάδα που θα δημιουργήσει η δημοτική επιχείρηση, η οποία θα συσταθεί για το σκοπό αυτό. Έτσι, η θερμική ενέργεια που θα παράγεται θα διανέμεται στο δίκτυο τηλεθέρμανσης και η ηλεκτρική στην ίδια τη μονάδα για τη λειτουργία της.
Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την περιοχή, καθώς η νέα μονάδα θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, θα καταργήσει το πετρέλαιο ως καύσιμη ύλη και θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα προς την περιοχή.
Η πρόταση για την τηλεθέρμανση της Καστοριάς από τη θερμότητα του νερού της λίμνης έχει συμπεριληφθεί στο πλαίσιο των προτάσεων που κατατέθηκαν πρόσφατα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, με αφορμή το σχέδιο διαχείρισης της λίμνης. Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες της ΑΝΚΟ επισημαίνουν ότι τέτοιες εφαρμογές έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια τεχνολογική ωριμότητα, ενώ λειτουργούν και εμπορικά πλέον στο εξωτερικό.
Συνεπώς, αυτό που απομένει στη συνέχεια είναι η λήψη των σχετικών αποφάσεων, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της ιδέας και να ληφθούν οι πρώτες περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Το κόστος του εγχειρήματος υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ, αριθμός που προκύπτει από τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου έργου τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2014.
Σημειώνεται ότι, σήμερα, λειτουργούν συστήματα τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα, το Αμύνταιο και τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Όλα τα παραπάνω αξιοποιούν τη θερμότητα από τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ μία ακόμη μονάδα, στις Σέρρες, λειτουργεί χρησιμοποιώντας τη θερμότητα από μονάδα συμπαραγωγής φυσικού αερίου. Μικρότερες μονάδες τηλεθέρμανσης από καύση βιομάζας (καυσόξυλα) έχουν γίνει στη Δαδιά του Έβρου και στη Νυμφασιά Αρκαδίας, ενώ άλλη μια, παρόμοια μονάδα, κατασκευάζεται στην Ανάβρα Μαγνησίας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΙΡΙΛΥΝ ΜΟΝΡΟΕ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙ 50.000 ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ

Δύο ανώνυμοι μειοδότησαν για τρείς ακτινογραφίες της Μαίριλυν,μία του στήθους και δύο στην λεκάνη έναντι του ποσού των 50.000 δολλαρίων.
Οι ακτινογραφίες  έγιναν στην Μαίριλυν Μοντρόε στις 10 Νοεμβρίου του 1954 κατά την διάρκεια επίσκεψης της γνωστής ηθοποιού σε κλινική όπως αναφέρει η New York Post .
Απο τον οίκο δημοπρασιών ανακοινώθηκε ότι η τιμή εκκίνησης και στις τρείς μαζί ήταν 5.000 δολλάρια.

Σχέδιο 10ετίας για τη Θεσσαλονίκη

Με καθυστέρηση οκτώ και πλέον μηνών μπαίνει επιτέλους και η Θεσσαλονίκη στην κυβερνητική ατζέντα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Θ» τις προηγούμενες ημέρες άρχισαν συνεννοήσεις και διαβουλεύσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών από τα τέσσερα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος με σκοπό την εκπόνηση ενός σχεδίου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.



Του Νίκου Ηλιάδη


Στόχος είναι το σχέδιο αυτό, το οποίο θα περιλαμβάνει περί τις 20 δράσεις, να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου, στο ενδιάμεσο μεταξύ της ΔΕΘ και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μεμονωμένα σημεία του ωστόσο θα παρουσιαστούν νωρίτερα, καθώς αφορούν είτε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε δράσεις που θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί, αλλά έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Η αρχή της τμηματικής επεξεργασίας και παρουσίασης του σχεδίου θα γίνει την προσεχή Δευτέρα με την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Θα ακολουθήσουν μέσα στον Ιούλιο επισκέψεις των υπουργών Οικονομίας Λούκας Κατσέλη και Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη. Ενδιαμέσως θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μεγάλων Έργων έχοντας στην ατζέντα και θέματα Θεσσαλονίκης.
Δράσεις που αφορούν τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζονται και από άλλα υπουργεία, όπως για παράδειγμα το Παιδείας. Η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, θα επανέλθει τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να δρομολογήσει λύσεις για το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο εδρεύει στην πόλη, αλλά και για σειρά φορέων που ασχολούνται με την καινοτομία.

Σχέδιο δεκαετίας

Στην κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι η περίοδος χάριτος των Θεσσαλονικέων έχει εξαντληθεί. Γι’ αυτό από την περασμένη εβδομάδα άρχισαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών διαφόρων συναρμόδιων υπουργείων. «Στόχος μας είναι το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε να είναι ρεαλιστικό με απόλυτα εξασφαλισμένους πόρους, ώστε ό,τι πούμε αυτή τη φορά να γίνει», σημειώνει κυβερνητική πηγή. Το σχέδιο θα αφορά ολόκληρη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και θα έχει ορίζοντα πλήρους υλοποίησης τη δεκαετία. Θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ενώ αρκετές δράσεις, κυρίως έργα υποδομής, θα γίνουν με άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων μέσω συμβάσεων παραχώρησης.
Στις κυβερνητικές προθέσεις παραμένει η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την αναπτυξιακή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, όπως είχε δεσμευτεί σχετικώς ο Γιώργος Παπανδρέου τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. «Για τη διενέργεια του διαγωνισμού θα απαιτηθεί περίπου ενάμισης χρόνος. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει την πολυτέλεια νέων καθυστερήσεων, γι’ αυτό εμείς θα προχωρήσουμε τις πλέον επείγουσες δράσεις και εν συνεχεία θα προσαρμόσουμε το δικό μας σχέδιο στις προτάσεις που θα προκύψουν από το διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα γίνει κανονικά», εξηγεί κυβερνητικό στέλεχος.

Επισκέψεις υπουργών

Την επόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ρέππας, καθώς σημαντικό τμήμα του σχεδίου αφορά έργα της δικής του αρμοδιότητας. Για την προετοιμασία της επίσκεψης έχει γίνει ήδη μία σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα στην πόλη υπό τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη και θα γίνουν και άλλες, στην Αθήνα αυτή τη φορά, τις προσεχείς ημέρες.
Θα ακολουθήσει λίγες ημέρες αργότερα η επίσκεψη της κυρίας Μπιρμπίλη, η οποία θα ασχοληθεί με το μεγάλο κομμάτι των αναπλάσεων. Το υπουργείο Περιβάλλοντος σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει αναξιοποίητα κονδύλια για αναπλάσεις ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, αλλά για την απορρόφησή τους απαιτούνται ώριμες τεκμηριωμένες μελέτες.
Στις 8 Ιουλίου προγραμματίζει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη η κυρία Κατσέλη. Η υπουργός Οικονομίας εμφανίζεται έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η υπουργός πρόκειται να ανακοινώσει την οριστική απόφαση για τη μετεγκατάσταση της Έκθεσης στο χώρο του οικοπέδου που βρίσκεται δίπλα στο ΤΕΙ Σίνδου. Έως το Σεπτέμβριο ενδέχεται να υπογραφεί και το σχετικό μνημόνιο μεταξύ ΔΕΘ, δήμου Εχεδώρου και διοίκησης του ΤΕΙ. Παράλληλα σχεδιάζεται να ανακοινωθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε έκταση του δήμου Μίκρας.

Τι θα περιλαμβάνει

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα περιλαμβάνει τα μεγάλα έργα υποδομής, θα επιλύει σημαντικά ζητήματα χωροθέτησης, ενώ θα δίνει προτεραιότητα και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής με έμφαση στον τομέα της καινοτομίας. Οι σημαντικότερες δράσεις του θα είναι:
- Η ολοκλήρωση του δικτύου μετρό με την κατασκευή της βασικής γραμμής ώς το 2014 και των επεκτάσεων ανατολικά προς Καλαμαριά και σύνδεση με αεροδρόμιο και δυτικά προς Σταυρούπολη και Σίνδο.
- Η ολοκλήρωση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων, το οποίο θα συνδέει τις πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας με ορίζοντα υλοποίησης την πενταετία.
- Η λειτουργία πλήρους δικτύου προαστιακού στην Κεντρική Μακεδονία μέσω άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων.
- Η κατασκευή της εξωτερικής περιφερειακής, αρχής γενομένης από τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος Τιτάν-Κωνσταντινοπολίτικα ώς το τέλος του 2010.
- Η ανάπλαση περιοχών του ιστορικού κέντρου με έμφαση σε συγκεκριμένα υποσύνολα (π.χ. παραδοσιακές αγορές).
- Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στο χώρο της Σίνδου.
- Η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ και του γειτονικού Γ’ Σώματος Στρατού.
- Οι εκτεταμένες αναπλάσεις σε διάφορες περιοχές, όπως το παραλιακό μέτωπο Καλαμαριάς, η περιφερειακή τάφρος, οι Λαχανόκηποι κ.ά.
- Η παραχώρηση των στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες.
- Η ολοκλήρωση του εξωτερικού περιμετρικού δακτυλίου παράκαμψης της Θεσσαλονίκης. Πέραν της εξωτερικής περιφερειακής απαιτείται και παράκαμψη διά του θαλάσσιου μετώπου. Η λύση της υποθαλάσσιας φαίνεται να εγκαταλείπεται και στη θέση της θα εξεταστεί η δυνατότητα ζεύξης του Θερμαϊκού με την κατασκευή γέφυρας μήκους περίπου 7,5 χιλιομέτρων, η οποία θα συνδέει το Καλοχώρι με το Αγγελοχώρι. Το έργο κοστολογείται περίπου στα 800 εκατ. ευρώ και, εφόσον προκριθεί, θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης.
- Η αναζήτηση εταίρων για ΕΥΑΘ, ΟΛΘ και Helexpo, καθώς και η άμεση έναρξη της ουσιαστικής λειτουργίας της Ζώνης Καινοτομίας.
Μετά την παρουσίασή του το σχέδιο θα τεθεί προς διαβούλευση στους θεσμικούς φορείς της περιοχής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ

GISELE BUNDCHEN


Kendra Wilkinson

Jennifer Hudson
Padma Lakshmi
Rebecca Gayheart
Kourtney Kardashian

Karolina Kurkova
Leelee Sobieski

Ellen Pompeo
Heidi Klum

Aυτοκριτική (όταν είναι γενναία καί ειλικρινής) : Γεννήτρια νέων πολιτικών μέ αποφυγή τών παλαιών λαθών

Ξενοφώντα Καραγεωργίου, τέως Διοικητού τού Γενικού Νοσοκομείου Θηβών

Α. Προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη τής Νέας Δημοκρατίας γιά τήν Υγεία (Καλαμάτα,25-4-2010)

Αντιγράφω από τά πρακτικά :
Mάριος Σαλμάς (Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) :
«Κυρίες καί Κύριοι,
Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε όταν έγινε Κυβέρνηση τό 80 % τού Προεκλογικού Προγράμματος πού είχε γιά τήν Υγεία τό 2004. Ενός προγράμματος 60 σελίδων».
Αθανάσιος Γιαννόπουλος (τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Φθιώτιδος) :
«...Η Νέα Δημοκρατία δέν εφάρμοσε ως Κυβέρνηση τό 95 % τού Προγράμματος πού είχε γιά τήν Υγεία τό 2004».
Β. Συνέδριο τής Νέας Δημοκρατίας, θεματική λειτουργία γιά τήν Υγεία (Αθήνα, 26-6-2010)
Mάριος Σαλμάς (Τομεάρχης Υγείας, τέως Υφυπουργός Υγείας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας) :
«Κυρίες καί Κύριοι Σύνεδροι,
Ανήκω σέ μία γενιά πολιτικών στήν Ευρώπη πού χρέωσαν καί υποθήκευσαν οικονομικά τίς χώρες τους,
- Είτε μέ τήν δράση τους,
- Είτε γιατί δέν αντέδρασαν όταν παρακολουθούσαν άλλους νά σβύνουν τίς ελπίδες καί τά όνειρα.
Καί οι άλλοι μπορεί νά κρύβονται στούς πολλούς, αλλά η ατομική πολιτική ευθύνη, όσο κι άν συγκαλύπτεται από μερίδα ωφελημένων, δέν μπορεί νά απορροφηθεί από τό Κόμμα.
Τά κόμματα δέν είναι πλυντήριο ατομικής πολιτικής ευθύνης.
Τά κόμματα χρειάζεται νά μείνουν.
Τά πρόσωπα πρέπει νά διευκολύνουν.
Καί είναι αρκετοί πού διαχρονικά απέτυχαν στούς τομείς ευθύνης τους.
Αυτοί κοιμούνται μέ τό άγχος άν θά γράψουν κάτι από τό χθές οι εφημερίδες.
Καί τρέμουν γιά τό αύριο στίς τύψεις γιά τό χθές».
Απόστολος Ζέρβας (Ιατρός Παιδίατρος, εκπρόσωπος στόν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο) :
«Αγαπητοί Κύριοι Σύνεδροι,
Ονομάζομαι Απόστολος Ζέρβας, ασκώ τό λειτούργημα τού Παιδιάτρου στήν Κατερίνη, είμαι εκλεγμένο μέλος στόν Π.Ι.Σ. καί είχα τήν ευτυχή συγκυρία νά υπηρετήσω ως σύμβουλος στό Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης επί 5ετία, προσφέροντας στόν τομέα τής υγείας καί τής πρόνοιας ανιδιοτελώς καί μέ όλες μου τίς δυνάμεις.
Θεωρώ ότι πρέπει νά είμαι υπερήφανος, διότι τό έργο πού επιτελέσαμε τήν πρώτη 2ετία υπό τήν ηγεσία καί καθοδήγηση τών άξιων Υπουργών κυρίων Νικ. Κακλαμάνη, Αθαν. Γιαννόπουλου καί Γεώργ. Κωνσταντόπουλου, ήταν τιτάνιο καί επιτυχές.
Δυστυχώς όμως η συνέχεια μέ τόν επόμενο Υπουργό, ο οποίος δέν είχε τόν χρόνο νά δεχθεί στό γραφείο του ούτε έναν γενικό διευθυντή ή ανώτερο υπηρεσιακό παράγοντα τού Υπουργείου, τού οποίου υποτίθεται ότι ηγείτο, ήταν άν όχι αρνητικό τουλάχιστον μηδενικό.

Επιτρέψτε μου νά σάς αναφέρω μερικά από τά έργα του :

1. Παράνομες καί επιλεκτικές επιχορηγήσεις μέσω τού Ειδικού Κρατικού Λαχείου, τό οποίο
παραδοσιακά ανήκε στίς αρμοδιότητες τού Υφυπουργού Πρόνοιας.
2. Αύξηση τού χρέους τών νοσηλευτικών ιδρυμάτων σέ δυσθεώρητα ποσά.
3. Ψήφιση νόμου τό 2007 περί Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, ο οποίος εφαρμόσθηκε μετά από 2ετία, ενώ συνεχώς επικαλείτο τήν εξοικονόμηση 0,5 δισεκατομμυρίου ευρώ
ετησίως.
4. Προμήθεια 16 εκατομμυρίων εμβολίων κατά τού ιού τής γρίπης τύπου Α, κόστους περίπου 112 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ διετέθησαν μόνον 400.000 εμβόλια.
5. Παράνομες προεκλογικές προσλήψεις στό Κέντρο Ελέγχου καί Πρόληψης Νοσημάτων
(ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).
6. Διάτρητος νόμος γιά τήν απαγόρευση τού καπνίσματος, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε πολυδάπανη διαφημιστική εκστρατεία.
7. Προεκλογικά εγκαίνια τού Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, τό οποίο σημειωτέον ακόμη καί σήμερα δέν λειτουργεί.

Σάς ευχαριστώ γιά τήν προσοχή σας».

Χάνονται κατακτήσεις 100 χρόνων

Του ΜΠΑΜΠΗ ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΥ
 Κατακτήσεις 100 χρόνων, που αντανακλούν τους αγώνες των εργαζομένων από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι σήμερα, αναιρούνται μέσα σε λίγες μέρες υπό την πίεση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.



Προβλέψεις του μνημονίου γυρίζουν το χάρτη των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων έναν αιώνα πίσω. Μια ιστορική διαδρομή στις κοινωνικές κατακτήσεις αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές:

1 Τα πρώτα δείγματα εργατικής νομοθεσίας δίνονται αμέσως μετά την οικονομική και πολιτική κρίση και το κίνημα 1909. Τότε καθιερώθηκε η αργία της Κυριακής και ορισμένων εορτών. Τα θεμέλια της εργατικής νομοθεσίας τέθηκαν από τις κυβερνήσεις των Φιλελευθέρων του Ελ. Βενιζέλου από το 1911 έως το 1920. Ο συνδικαλισμός, κατά τα πρότυπα των αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, αναγνωρίστηκε ως αναγκαία συνθήκη για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Με βάση την αντίληψη αυτή το Σύνταγμα του 1911 θέσπισε ένα φιλελεύθερο πλαίσιο λειτουργίας των εργατικών σωματείων και τη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων. Στις μελέτες του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για την κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας (Γ. Κουζής, Δ. Κατσορίδας, Ν. Παλαιολόγος), στο αρχείο των νομικών τους υπηρεσιών και στις μελέτες που έχουν υποβάλει εργατολόγοι (Α. Καζάκος, Δ. Τραυλός-Τζανετάτος, Α. Μητρόπουλος, Τ. Πετρόπουλος κ.ά.) αποτυπώνονται οι κρίσιμες καμπές της εργατικής πολιτικής.

Εργάσιμη μέρα 8 ωρών


2 Το 1920 νομοθετείται η εργάσιμη ημέρα των 8 ωρών που εφαρμόστηκε πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1924, αρχικά για τους τυπογράφους της Αθήνας και τους μεταλλωρύχους του Λαυρίου. Σταδιακά μέχρι το 1936 καθιερώνεται σε όλους τους χώρους εργασίας, εκτός από τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Σήμερα ξαναγυρίζουμε στην ελαστική εργασία.
3 Το 1920 ψηφίζεται και ο νόμος 2112 περί «καταγγελίας συμβάσεων υπαλλήλων, εργατών, υπηρετών» που ορίζει το χρόνο προειδοποίησης και το ποσό αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης και έκτοτε ίσχυε μέχρι τώρα χωρίς καμία αλλαγή. Με τις ρυθμίσεις αυτές αμβλύνθηκαν οι συγκρούσεις και παράλληλα εισήχθη η πρακτική των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές ενώσεις για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τις αμοιβές.
Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας το «συμβούλιο για την εργασία και την κοινωνική πρόνοια» με τη συμμετοχή των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, αν και στην πορεία φάνηκε πως ο ρόλος του ήταν περισσότερο συμβολικός. Ιδιαίτερη θέση στο νομοθετικό έργο της περιόδου αυτής κατέχει η ρύθμιση της εργασίας των γυναικών και των παιδιών. Στις εκθέσεις του σώματος επιθεωρητών, που ιδρύθηκε το 1912.
4 Το κόστος εργασίας υπολογιζόταν γύρω στο 20 με 25% του συνολικού κόστους παραγωγής, το χαμηλότερο σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως αναφέρεται σε μελέτη του Ξ. Ζολώτα (1926), ως αποτέλεσμα της υπερπροσφοράς ανειδίκευτης εργασίας και της ανεξέλεγκτης εργασίας γυναικών και παιδιών. Ηταν τόσο χαμηλά τα ημερομίσθια ώστε να εγείρεται το ερώτημα μήπως τελικά αποτέλεσαν αντικίνητρο εκσυγχρονισμού της παραγωγής.
5 Την περίοδο του Μεσοπολέμου μπαίνουν και οι βάσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Το 1922 ψηφίζεται ο νόμος περί «υποχρεωτικής ασφάλισης εργατών και υπαλλήλων» και το 1934 ο νόμος περί «ενιαίας κοινωνικής ασφαλίσεως». Ο νόμος αρχίζει να εφαρμόζεται τον Σεπτέμβριο του 1936, επί Ι. Μεταξά, με την ίδρυση του ΙΚΑ, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα δοκιμάστηκε η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές με αποκορύφωμα την αιματηρή καταστολή της εργατικής εξέγερσης της Θεσσαλονίκης. Λίγους μήνες μετά, την 4η Αυγούστου 1936, επιβάλλεται η δικτατορία, μία ημέρα πριν από τη γενική απεργία των συνδικάτων.
6 Μετά τον πόλεμο ιδρύεται υπουργείο Εργασίας και το Ταμείο Ανεργίας (1946), για να απορροφηθούν οι κοινωνικοί κραδασμοί και να περιοριστεί η επιρροή των αριστερών σωματείων. Τίθεται ξανά σε εφαρμογή το σύστημα των συλλογικών συμβάσεων, κρατώντας πάντως η κυβέρνηση τον τελευταίο λόγο στη ρύθμιση των κατώτατων μισθών.
7 Οι εργατικές κινητοποιήσεις τη διετία 1964-65 φέρνουν την Ελλάδα πρώτη σε απεργίες σε όλο τον κόσμο. Οι διεκδικήσεις της περιόδου εκείνης έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των μισθών κατά 31,6% στην τριετία, την καθιέρωση του επιδόματος αδείας, καθώς και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε αρκετούς κλάδους, τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης σε πολλά επαγγέλματα που χαρακτηρίστηκαν βαρέα και ανθυγιεινά ενώ με νόμο καθιερώνεται η 1η Μαΐου ως αργία.
8 Η χούντα διαλύει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και διορίζει στα συνδικαλιστικά όργανα ανθρώπους προσκείμενους στο καθεστώς.
9 Μετά το 1974 με την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις.
10 Με το νόμο 1264/1982 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί το ν.330 της κυβέρνησης Καραμανλή για το λοκ-άουτ. Ακολούθησε η ψήφιση του νόμου για τον έλεγχο των ομαδικών απολύσεων (1387/1983), με τον οποίο τέθηκαν τα όρια που ισχύουν και σήμερα. Παράλληλα με τις συλλογικές συμβάσεις, που ορίζουν τους βασικούς μισθούς και τα μίνιμουμ ημερομίσθια, θεσμοθετούνται οι κλαδικές συμβάσεις με βελτιωμένες αμοιβές και παροχές για τους εργαζόμενους των βαρέων και ανθυγιεινών και των δημόσιων επιχειρήσεων.
Προσλήψεις στις ΔΕΚΟ
Επίσης, εισάγονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μητέρες, τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και κοινωνικά κριτήρια με μοριοδότηση στις προσλήψεις δημόσιων υπαλλήλων και εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
11 Το φθινόπωρο του 1985 το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου προκαλεί τη σφοδρή αντίδραση των συνδικάτων. Στις 11 Οκτωβρίου ανακοινώνεται υποτίμηση της δραχμής κατά 15%, περιορισμός της ΑΤΑ, περικοπές επιδομάτων και αυξήσεις τιμολογίων των δημόσιων οργανισμών.
Στις 19 Οκτωβρίου δημοσιεύεται το ΠΔ με το οποίο απαγορεύονται μισθολογικές αυξήσεις πάνω από την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.
12 Το 1990 με το νόμο 1876 της οικουμενικής κυβέρνησης για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, θεσπίζεται ο μηχανισμός μεσολάβησης και διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνει στους εργαζόμενους το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, ως έκφραση ενός κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού συμβολαίου.
Ολα αυτά λοιπόν που κατοχυρώθηκαν βήμα βήμα σε διάρκεια 100 χρόνων σήμερα κατεδαφίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Ναι» στη φορολόγηση των τραπεζών από G20

Αυτός ο συμβιβασμός ήταν το περισσότερο που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε εδώ, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ

Σε συμφωνία να επιτραπεί στης χώρες μέλη της που το επιθυμούν να επιβάλλουν φόρους στις τράπεζές τους κατέληξε η ομάδα των 20 (G20), ωστόσο απορρίφθηκαν οι εκκλήσεις για την επιβολή παγκόσμιου φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, όπως δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες από το Τορόντο.

Οι ευρωπαϊκες χώρες και οι ΗΠΑ θέλουν οι τράπεζές τους να πληρώσουν για τα μεγάλα πακέτα στήριξης που τους προσφέρθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Όμως ο Καναδάς και κάποιες αναδυόμενες χώρες, ο τραπεζικός τομέας των οποίων επηρεάστηκε λιγότερο από την κρίση, αντιτίθενται στα αιτήματα για την επιβολή ενός φόρου σε όλες τις χώρες της G20, επειδή φοβούνται ότι θα βλάψει την οικονομία τους.
Οι ηγέτες της G20 σε δείπνο εργασίας χθες Σάββατο κατέληξαν σε έναν συμβιβασμό συμφωνόντας ότι όσες χώρες το επιθυμούν μπορούν να επιβάλλουν φόρο στις τράπεζες, όμως οι χώρες που δεν το επιθυμούν δεν είναι αναγκασμένες να το κάνουν.
Αυτός ο συμβιβασμός ήταν το περισσότερο που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε εδώ, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Οι ηγέτες ενέκριναν μία ανακοίνωση που αναφέρει ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να συμβάλλει δίκαια και ουσιαστικά ώστε να πληρώσει για τα όποια βάρη σχετίζονται με κρατικές παρεμβάσεις (...) και αναγνωρίζει ότι υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία πολιτικών προσέγγισης προς αυτό το στόχο, δήλωσαν διπλωμάτες.

© VORIA.GR

ΟΙ 25 ΠΙΟ ΠΟΘΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Σύμφωνα με το Askmen.com

25: Layla Kayleigh

24: Adriana Lima
23: Scarlett Johansson
 
22: Keeley Hazell
 
21: Kristen Stewart
 
20: Vega Paz
 
19: Monica Bellucci
 
18: January Jones
 
17: Natalie Portman
 
16: Kelly Brook
 
15: Padma Lakshmi

14: Erin Andrews

13: Bar Rafaeli

12: Gisele Bundchen

11: Megan Fox
10: Miranda Kerr
9: Eva Mendes
8: Cheryl Cole

 
7: Penelope Cruz
 
6: Beyonce

 
5: Jessica Alba

 
4: Alessandra Ambrosio

 
3: Kate Beckinsale

 
2: Marisa Miller

 
1: Emmanuelle Chriqui


 




Βίαιες διαμαρτυρίες στη σύνοδο κορυφής G20 στο Τορόντο οδηγεί την αστυνομία να συλλάβει 400 πλέον διαδηλωτών

Οι δρόμοι της Τορόντο έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης αυτό το Σαββατοκύριακο , απο διαδηλωτές με την αστυνομία να συλλαμβάνει περισσότερα από 400 άτομα κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των G20.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε  τέσσερα αυτοκίνητα της αστυνομίας και έσπασαν  παράθυρα σε καταστήματα με ρόπαλα του μπέιζμπολ και σφυριά, σύμφωνα με αναφορές .
Η σύνοδος κορυφής ολοκληρώθηκε το Σάββατο στο Οντάριο.

Γερμανία-Αγγλία 4-1

Με το απόλυτο διαιτητικό λάθος του Μουντιάλ ολοκληρώθηκε η παραδοσιακή αναμέτρηση Γερμανία - Αγγλία (4-1). Οι Γερμανοί πέρασαν στους 8 και οι Αγγλοι φωνάζουν για το γκολ του Λάμπαρντ που δεν μέτρησε ποτέ. Τουλάχιστον είχε μετρήσει το γκολ του Τζεφ Χαρστ στον τελικό του '66...

Γερμανία-Αγγλία
5' Αδράνεια της Αγγλικής άμυνας, ο Οζίλ βγήκε τετ-α-τετ με τον Τζέιμς, απο πλάγια θέση δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Πόρτσμουθ απέκρουσε σε κόρνερ.
17' Σουτ του Κεντίρα, έξω απο την περιοχή, η μπάλα κατέληξε αρκετά μέτρα πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι του Τζέιμς.
20' ΓΚΟΛ: Βολέ του Νόιερ, τρομερή αδράνεια απο τον Τέρι, ο οποίος δεν ακολουθεί την μπάλα. Ο Άπσον δεν προλαβαίνει τον Κλόζε, που κάνει το 1-0.
24' Μακρινό σουτ του Μπάρι, ο Νόιερ μπλόκαρε εύκολα.
30' Ο Κλόζε εκμεταλλεύεται ακόμη μία αδράνεια απο τον Τέρι, όμως ο Τζέιμς απέκρουσε καταπληκτικά.
32' ΓΚΟΛ. Καταπληκτικό διαγώνιο σουτ του Ποντόλσκι, 2-0.
35' Σέντρα του Μίλνερ απο δεξιά, ο Λάμπαρντ έκανε την προβολή, αλλά ο Λαμ πρόλαβε να διώξει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.
37' ΓΚΟΛ. Σέντρα του Τζέραρντ κεφαλιά του Άπσον, 2-1.
38' Τράγικό λάθος του διαιτητή: Η μπάλα στην "λόμπα" του Λάμπαρντ έχει μπει μισό μέτρα μέσα απο την γραμμή, αλλά ο διαιτητής Λαριόντα δεν δείχνει τη σέντρα.
39' Μακρινό σουτ του Ποντόλσκι, η μπάλα περνάει δίπλα απο αριστερό δοκάρι του Τζέιμς.
49' Διαγώνιο σουτ του Τζέραρντ, απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ.
52' Απευθείας εκτέλεση φάουλ απο τα 40 μέτρα, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ και απομακρύνθηκε.
60' Σουτ του Μίλερ, απο το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
63' Καταπληκτικό μακρινό σουτ του Σβάινσταϊγκέρ, η μπάλα πέρασε δίπλα απο το δεξί δοκάρι του Τζέιμς.
67' ΓΚΟΛ. Αντεπίθεση της Γερμανίας, με την μπάλα να καταλήγει στον Μίλερ, ο οποίος με δυνατό σουτ νικά τον Τζέιμς και κάνει το 3-1.
69' Σουτ του Μίλερ, απο το ύψος της μεγάλης περιοχής, άουτ.
70' ΓΚΟΛ. Ο Οζίλ νικάει πανηγυρικά τον Μπάρι στο σπριντ της αντεπίθεσης και την κατάλληλη στιγμή πασάρει για τον Μίλερ, ο οποίος με κενό τέρμα κάνει το 4-1.
81' Πάσα του Ρούνεϊ για τον Τζέραρντ, το σουτ του οποίου απέκρουσε καταπληκτικά ο Νόιερ.
--------------------------------------------------------------------------------
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα

http://www.contra.gr/

ΟΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER


# 1 - Britney Spears ( @ britneyspears )
Αριθμός των οπαδών : 5.208.068

# 2 - Ashton Kutcher ( @ aplusk )
Αριθμός των οπαδών : 5.134.674

# 3 - Ellen DeGeneres ( @ TheEllenShow ) 138 ύψους 141
Αριθμός των οπαδών : 4.778.005

# 4 - Lady Gaga ( @ ladygaga )
Αριθμός των οπαδών : 4.635.850


# 5 - Μπαράκ Ομπάμα ( @ BarackObama )
Αριθμός των οπαδών : 4.348.934


# 6 - Kim Kardashian ( @ KimKardashian )
Αριθμός των οπαδών : 3.916.455
# 7 - Oprah Winfrey ( @ Oprah )
Αριθμός των οπαδών : 3.715.348
# 8 - Taylor Swift ( @ taylorswift13 )
Αριθμός των οπαδών : 3.474.341

# 9 - John Mayer ( @ johncmayer )
Αριθμός των οπαδών : 3.359.365

 
# 10 - Twitter ( @ twitter )
Αριθμός των οπαδών : 3.310.723
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...