powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ !...

Το ερώτημα που αναμένεται να επισκιάσει όλα τα υπόλοιπα, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, διατυπώνεται, περίπου, ως εξής : «Τι είναι εκείνο που ώθησε τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, ν΄ ασχοληθούν, ιδιαίτερα, με την Ελλάδα ;».

Ο πλανητάρχης, όχι μόνο κάλεσε το Γ. Παπανδρέου, εσπευσμένα στις ΗΠΑ, αλλά έκανε ειδική τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της Ευρώπης, για το «ελληνικό», γεγονός, μάλιστα, το οποίο επικοινωνήθηκε στα ΜΜΕ και γνωστοποιήθηκε στην κοινή γνώμη !
Η Μέρκελ, παρακάμπτοντας – κι έτσι υποβαθμίζοντας – τις όποιες αψιμαχίες και «φιλοφρονήσεις» αντηλλάγησαν τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ (κάποιων) γερμανών και (κάποιων) ελλήνων, ζήτησε να δει, άμεσα, τον πρωθυπουργό.
Το ταξίδι – αστραπή του GEO της περιβόητης, αλλά και πανίσχυρης Deutsche Bank, στην Αθήνα και η επίσκεψή του στο Μαξίμου, χαρακτηρίστηκε, ως προπαρασκευαστικό αυτής της συνάντησης, Μέρκελ – Παπανδρέου, και φυσιολογικά πρέπει να έχουν δίκιο όσοι εκτιμούν, πως ένας απεσταλμένος τέτοιου βεληνεκούς, μόνο κάτι πολύ μεγάλο, μπορεί να προετοιμάζει.
Όλα δείχνουν, πως θα γίνει κάτι σημαντικό, κάτι που θα επηρεάσει αποφασιστικά τις εξελίξεις, τις σχετικές με τη χώρα μας. ΄Ολοι περιμένουμε, αυτό, να είναι προς θετική κατεύθυνση…
Κι εδώ είναι που παίζει το δίλημμα : είναι η σημαντικότητα της Ελλάδας, (πολλαπλών πηγών και αιτιών), που προκαλεί την παρέμβαση – βοήθεια των μεγάλων ή η παραπέρα εξέλιξη του «ελληνικού» προβλήματος ενέχει σοβαρότερους και γενικότερους κινδύνους για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, οπότε οι παρεμβάσεις των πλανηταρχών γίνονται εξ ανάγκης τους ;
Στην αντιμετώπιση του διλήμματος αυτού, θα κονταροκτυπηθούν απόψεις, εκτιμήσεις, οπτικές γωνίες και σκοπιμότητες, θα υπάρξουν απολογισμοί, συγκρίσεις, μετρήσεις και ζυγίσματα, θα λεχθούν και θα γραφούν πολλά !...
΄Οποια εξήγηση κι αν επικρατήσει, όμως, δεν μπορεί παρά να συσχετιστεί και να συνυπάρξει, μ΄ ένα αναμφισβήτητο και καθοριστικό δεδομένο : τη σωστή και πειστική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικά του Γ. Παπανδρέου, στο χειρισμό ενός τεράστιου εθνικού προβλήματος !.

http://logoplokies.blogspot.com/2010/02/blog-post_8106.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...