powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η κυβέρνηση Απαγόρευσε στον στρατό να παρελάσει στην επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου - Διαμαρτυρίες από κατοίκους

Έντονες διαμαρτυρίες από τον κόσμο στον εορτασμό της επετείου της επανάστασης του Ολύμπου στο Λιτόχωρο, γιατί η κυβέρνηση απαγόρευσε στον στρατό να παρελάσει.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που εορτάζεται η επέτειος που δεν επέτρεψαν στο Στρατό να παρελάσει, ούτε καν τα πεζοπόρα τμήματα, παρόλο που ακριβώς δίπλα από το χώρο της παρέλασης βρίσκεται το στρατόπεδο "Μπαλανίκα" της 24ης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου....
Η επέτειος της μεγάλης επανάστασης του Ολύμπου κατά του τουρκικού ζυγού το 1878 εορτάζεται επίσημα από τη δεκαετία του ΄60.
Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται όταν η παρέλαση βρισκόταν προς το τέλος και οι κάτοικοι αναρωτιόνταν αγανακτισμένοι, γιατί δεν παρελαύνει ο στρατός σε μια επέτειο που αφορά πολεμικούς απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας κατά των Τούρκων κατακτητών.
Η υφυπουργός εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη που παρέστη στις εκδηλώσεις ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν επετράπη για πρώτη φορά στην επέτειο της επανάστασης του Ολύμπου να παρελάσουν ούτε καν τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα, απάντησε ότι "γίνονται περιστολές λόγω της οικονομικής κρίσης και ότι είναι απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας". (Λες και τα πεζοπόρα τμήματα πληρώνονται για να παρελάσουν !)
Μάλιστα! Μετά την κατάργηση του όρου "Εθνική" από το υπουργείο παιδείας, την κατάργηση του υπουργείου "Μακεδονίας - Θράκης" και την απαγόρευση να παρελαύνουν τα μηχανοκίνητα τμήματα απαγορεύουν τώρα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης και την παρέλαση των πεζοπόρων στρατιωτικών τμημάτων που δεν έχει καθόλου οικονομικό κόστος

http://tiresias-press.blogspot.com/2010/02/blog-post_5751.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...