powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ξεκίνησε η ναυπήγηση του βρετανικού αεροπλανοφόρου HMS Queen Elisabeth

Ξεκίνησε η κοπή του μετάλλου του κοίτους του νέου βρετανικού αεροπλανοφόρου στο ναυπηγείο της εταιρείας ΒΑΕ στο Portsmouth. Την έναρξη της διαδικασίας την πραγματοποίησε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας Bob Ainsworth ο οποίος πατώντας το κουμπί του συστήματος κοπής Laser ξεκίνησε την διαδικασία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα συνολικά 6 ναυπηγεία (BAE Systems/Glasgow, Babcock/Appledore, Babcock/Rosyth, A&P/Newcastle, BAE Systems/Portsmouth, Cammell Laird/Birkenhead) και 100 άλλες εταιρείες, θα εμπλακούν στην ναυπήγηση των δύο νέων βρετανικών αεροπλανοφόρων δίνοντας εργασία σε 11.000 συνολικά άτομα σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα ναυπηγεία στις περιοχές Devon, Newcastle, Glasgow, Rosyth εργάζονται ήδη πάνω σε αυτό το μεγάλο έργο. Η ναυτική βάση στο Portsmouth θα είναι και η βάση των δύο νέων αεροπλανοφόρων. Την ημέρα της έναρξης της ναυπήγησης ουσιαστικά ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου από τα τρία συνολικά μπλόκς που θα κατασκευαστούν από την BAE Systems Surface Ships.
Το συγκεκριμένο μπλόκ θα είναι 70 μέτρα μήκος, 40 μέτρα πλάτος και θα χρησιμοποιηθούν 6000 τόνοι ατσαλιού. Το κομμάτι αυτό θα φιλοξενήσει μηχανολογικό εξοπλισμό, εφόδια, πίνακες ελέγχου και κοιτώνες για το πλήρωμα του πλοίου.
Το μερίδιο της εταιρείας BAE Systems όσον αφορά την ναυπήγηση του πλοίου στο Portsmouth φτάνει τα 800 εκατ. λίρες απασχολώντας 3000 άτομα. Παράλληλα με το μπλόκ που κατασκευάζεται στο Portsmouth, ένα άλλο μπλόκ κατασκευάζεται στο ναυπηγείο στη Glasgow. Τη δε άνοιξη ένα από τα μπλόκ που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο του Babcock/Appledore θα μεταφερθεί στο ναυπηγείο Babcock/Rosyth όπου και θα γίνει η τελική συναρμολόγηση των επιμέρους τμημάτων του πλοίου.
Η κατασκευή αυτών των δύο πλοίων δεν αποτελεί μόνο απαίτηση του Βασιλικού Ναυτικού ώστε αυτό να μπορεί να διαθέτει τα επαρκή μέσα για την εκτέλεση των αποστολών στο μέλλον αλλά και την ελπίδα της ναυπηγικής βιομηχανίας της Βρετανίας για το μέλλον ώστε η χώρα να μην χάσει την τεχνογνωσία, την συσσωρευμένη ανα τις δεκαετίες εμπειρία και την δυνατότητα να ναυπηγεί μεγάλα σκάφη επιφανείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...