powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μια πένα της Montblanc προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην Ινδία!!

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία το λανσάρισμα από την εταιρεία Montblanc της νέας πένας πολυτελείας "Γκάντι" κόστους 24,000 δολαρίων! Ποιος θα φανταζόταν ότι η εικόνα του ασκητικού ηγέτη της Ινδίας, ο οποίος απέρριπτε τον υπερβολικό πλούτο ως ανήθικο, θα κατέληγε να φιγουράρει στη μύτη μιας πολυτελούς πένας, συμβόλου ματαιοδοξίας;

Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη ότι η εν λόγω πένα, τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο για την 140η επέτειο από τη γέννηση του μεγάλου ηγέτη, παραβιάζει νόμο του 1950 που απαγορεύει την παράνομη και απρεπή χρήση ινδικών εμβλημάτων και ονομάτων και κάλεσε τη γερμανική εταιρεία κατασκευής πολυτελούς γραφικής ύλης να σταματήσει την πώλησή της με την αιτιολογία ότι "υποβαθμίζει ό,τι συμβολίζει ο Γκάντι". "Ρεζιλεύει και τον μεγάλο ηγέτη και την Ινδία το να χρησιμοποιείται (ο Γκάντι) ως μοντέλο για αφίσες", σχολίασε ο Ντίτζο Κάπε, ο οποίος συνέταξε την αγωγή εναντίον της Montblanc.
Δημόσια "συγνώμη" για την αναστάτωση που προκάλεσε η πένα ζήτησε από την Ινδία η Montblanc και δεσμεύθηκε να αναστείλει την πώλησή της μέχρι τη διευθέτηση του ζητήματος από τις ινδικές δικαστικές Αρχές. Μάλιστα η εταιρεία υπερασπίστηκε την επιλογή της δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα "γραφικό όργανο το οποίο είναι πολύ αγνό".

http://apolitistosteki.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...