powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στους ελληνικούς ουρανούς θα εκπαιδευτούν Αφγανοί πιλότοι

ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στην Ελλάδα Αφγανών πιλότων σε στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-27J «Σπαρτιάτης» προθυμοποιήθηκε να αναλάβει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Η Αθήνα προχώρησε στην πρόταση για εκπαίδευση των Αφγανών στους ελληνικούς ουρανούς και με ελληνικά αεροσκάφη σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την πίεση του ΝΑΤΟ να πάει στο Αφγανιστάν 80μελές κλιμάκιο Ελλήνων ιπταμένων και τεχνικών από την Ελευσίνα, και να συγκροτήσουν εκεί εκπαιδευτικό σμήνος.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που αγόρασε από ιταλοαμερικανική κοινοπραξία 12 C27J «Σπαρτιάτης» (η παραγγελία έγινε το 2003 και οι παραδόσεις άρχισαν το 2005) και ως εκ τούτου διαθέτει τους πιο έμπειρους πιλότους στον τύπο της 354 Μοίρας «Πήγασος». «Σπαρτιάτες» έχουν επίσης η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και έναν η Λιθουανία.
Στο πλαίσιο της οργάνωσης του νέου αφγανικού στρατού προβλέπεται ο εξοπλισμός του - μάλλον μέσω ΗΠΑ- με C-27J. Μετά την ακύρωση της απόφασης της Ν.Δ. να μετακινηθεί το ελληνικό τάγμα από την Καμπούλ στην υψηλής επικινδυνότητας δυτική επαρχία Φαράχ, το ΝΑΤΟ «διέγραψε» την ελληνική συνεισφορά από τους καταλόγους της Συμμαχίας, ταυτόχρονα όμως ζήτησε να πάνε δυο νέες ομάδες εκπαιδευτών - του Στρατού και της Αεροπορίας- από την Ελλάδα. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αντιπρότεινε σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η εκπαίδευση των πιλότων να γίνει εδώ.
Στο θέμα αναφέρθηκε σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας ότι η Ελλάδα «έχει προθυμοποιηθεί να αναλάβει την εκπαίδευση πιλότων σε πολύ κρίσιμους τύπους μεταγωγικών αεροπλάνων», χωρίς να αναφερθεί πάντως στον τόπο που θα γίνει η εκπαίδευση.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/02/blog-post_9606.html#ixzz0gKdOnV26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...