powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Carrefour: Λουκέτο σε 21 καταστήματα του Βελγίου και 1672 εργαζόμενοι στην ανεργία

Με την αναγγελία του επιχειρηματικού σχεδίου, η μετοχή του ομίλου στο βελγικό χρηματιστήριο έχασε -1,2% της αξίας της


Την απόφασή της να προχωρήσει σε απολύσεις, αλλά και να κλείσει εικοσιένα καταστήματά της στο Βέλγιο, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική, ανακοίνωσε η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Carrefour. Έτσι, μέχρι τέλος Ιουνίου 1.672 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Ο όμιλος στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «για να εξοικονομηθούν χρήματα, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν δομικές αλλαγές, με προτεραιότητα την κατάλληλη, λόγω κρίσης, αναδιοργάνωση».
«Μετά το 2004 κι ενώ οι ανταγωνιστές μας σημειώνουν κέρδη, εμείς έχουμε από χρόνο σε χρόνο όλο και λιγότερα κέρδη» προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο όμιλος. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο από μμε του Βελγίου χαρακτηρίζεται ήδη «κοινωνικός σεισμός».
Στο Βέλγιο, ο όμιλος «Carrefour» απασχολεί σήμερα σχεδόν 16 χιλιάδες εργαζόμενους. Σήμερα μάλιστα δεν διέψευσε ρητά, τις φήμες ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον προτίθεται να εγκαταλείψει τη βελγική αγορά εξ ολοκλήρου. «Τούτο (η απρόσκοπτη λειτουργία) θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενούς μας», ανακοινώθηκε. Εξ άλλου, διευκρινίστηκε ότι ένα «κονδύλι» 300 εκ. ευρώ θα δαπανηθεί, για να εκσυγχρονιστούν όσα καταστήματα δεν υπάγονται στο σχέδιο περιστολής δαπανών.
Ομως, από τα 21 καταστήματα με την επωνυμία «Carrefour», που θα κλείσουν, πάρα πολλά θα ανοίξουν πάλι με την επωνυμία του ανταγωνιστικού ομίλου «Mestdagh», διέρρευσε, δηλαδή απλά «πωλούνται, ως έχουν».
Με την αναγγελία αυτού του επιχειρηματικού σχεδίου, η μετοχή του ομίλου στο βελγικό χρηματιστήριο έχασε -1,2% της αξίας της, υποχωρώντας περίπου στα 33,50 ευρώ.
Ήδη, το 2007 έγιναν από τα «Carrefour» Βελγίου 900 απολύσεις. Ο ίδιος όμιλος αντιπροσωπεύεται στο Βέλγιο από το έτος 2.000.

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...