powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τουρκική φρεγάτα ανοιχτά του Σουνίου!

Παρακολουθείται από πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού..


"Βόλτες" στο Αιγαίο κόβει από το βράδυ του Σαββάτου μια φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, η οποία έφτασε ανάμεσα στο Σούνιο και την Τζια. Η τουρκική φρέγάτα -τύπου Oliver Hazard Pery- απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από τον τουρκικό ναύσταθμο του Aksaz και κινήθηκε με... δυτική πορεία, έφθασε μέχρι τη θαλάσσια περιοχή νότια της Μήλου και στο σημείο εκείνο άλλαξε πορεία, πλέοντας με κατεύθυνση προς Βορρά.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής, πέρασε ανάμεσα στο Σούνιο και την Τζια και περίπου στη μία το μεσημέρι, βρισκόταν στο Κάβο Ντόρο.
Τον πλου της τουρκικής φρεγάτας, η οποία δε λαμβάνει μέρος σε κάποια άσκηση,παρακολουθεί διακριτικά από απόσταση,πυραυλάκατος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Παρά το γεγονός ότι η τουρκική φρεγάτα διέπλευσε και από ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν έχει παραβιάσει τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, σύμφωνα με αξιωματικούς του Πενταγώνου. Η πορεία ης ωστόσο, παρακολουθείται από την ελληνική πυραυλάκατο και καταγράφεται από τα παράκτια ραντάρ, αφού το δρομολόγιό της και συνολικά ο πλους που ξεκίνησε από την βάση του Aksaz, δε θεωρείται ένα σύνηθες περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/blog-post_9583.html#ixzz0gpizFRXx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...