powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σχετικά με τα ψηφιακά κανάλια...

Έλεος με τα παράπονα για τα ψηφιακά κανάλια, καταντάτε κουραστικοί, σας έδωσαν γάιδαρο και τον κοιτάτε στα δόντια. Είναι μια εξέλιξη που έπρεπε απλά να γίνει κι ίσως το μοναδικό έργο στην Ελλάδα που είπαν, ξέρετε τάδε μέρα θα είναι έτοιμο, κι έτσι έγινε. Όσο αφορά το γιατί δεν είναι mpeg2 και σε άλλες χώρες είναι mpeg2, επειδή εσείς πήρατε τηλεοράσεις με mpeg2 και ας είναι καινούργιες, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο (πάντα ότι αγοράζει ο έλληνας το θεωρεί ότι καλύτερο υπάρχει επειδή το διάλεξε μόνος του κι είναι ο πιο έξυπνος) η κωδικοποίηση mpeg4 έχει περισσότερες δυνατότητες και μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα, είναι ένα έργο που θα το έχουμε για πολλά χρόνια και ήταν το καλύτερο που μπορούσε να γίνει. Οι περισσότερες τv έχουν από πίσω θύρα για καρτούλα, βάλε μια mpeg4, όπως κάποτε είχατε όλοι dialup modem και πληρώσατε να πάρετε DSL, ε τώρα κάντε το ίδιο για tv… (troktiko)

Απάντηση του Γιάννη Μακρή:
Ναι, καλέ μου φίλε αναγνώστη,
Μια το λοιπόν που εχουμε γίνει πια υπερκαταναλωτές και αγοράζουμε την μια μέρα και πετάμε την άλλη, γιατι λοιπόν να μην το κάνουμε και τώρα, μας λες. Η απάντηση είναι οτι η προσέγγιση που ακολουθείς ίσως και να ίσχυε σε περιόδους παχιών αγελάδων. Ισως και να ισχυε σε χρόνους διαφορετικους. Αλλά σε περιόδους που η ανεργία χτυπά 25ρες %, σε περιόδους που ο κόσμος απολύεται αντί να προσλαμβάνεται, όταν οι δείκτες ανάπτυξης ειναι μηδαμινοί εως αρνητικοί, όταν η εφορία χτυπά όλο και πιό αλύπητα, ολο και πιό χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τότε ειναι το λιγότερο ΑΝΕΥΘΥΝΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΥΠΟΠΤΟ να βγαίνει κάποιος, ο οποιοσδήποτε, να μας λέει να ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ συσκευές που ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ, ή να πρεπει να ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΝΕΕΣ, προκειμένου να "συμμορφωθούμε με το μέλλον", ενα μέλλον ΠΛΑΣΤΟ, οριζόμενο απο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, με το ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΗ. και η κατακλείδα; Να έχεις κάνει την ερευνά σου, Να κάνεις την ρημάδα για αγορά, που όπως και ο φίλος μας λέει είναι επιβεβλημένη, να συμμορφώνεσαι με τις προσταγές των καιρών, να ακούς το κράτος (την ΕΡΤ) και τα δημοσιεύματα του τύπου, να προβαίνει σε προμήθεια αποκωδικοποιητή, να νοιωθεις σιγουρος, και ενα γκρουπ απο 7 ΕΤΣΙΘΕΛΙΣΤΕΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ να σε ξεβρακώνουν απρόσμενα, να ακυρώνουν την αγορά σου ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ απο την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να βάλουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ανα αναμεταδοτη ΑΠ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ. Δεν πειράζει. Το πολύ - πολύ να μην τους βλέπουμε.
Εχθές, έκανα μια συζήτηση με ακόμα εναν τεχνικό καναλιού που μου ειπε οτι η αρχική γραμμή θα ειναι MPEG-2 με οπτιόν για MPEG-4. Μας βλέπω φανατικούς τηλεθεατές. Άλλωστε, ετσι πάντα είναι... μια λάθος κίνηση του αντιπάλου, και η ανάπτυξη σου χτυπά την πόρτα. Ετσι, θα πάρουν ανάσα και οι εντόπιες επιχειρήσεις σε βάρος των αλυσίδων, αφου θα έχουν καλύτερη πρόσβαση στην διαφήμιση. Θα μπορέσουν να απασχολήσουν προσωπικό. Το χρήμα θα μένει στον τόπο που παράγεται. Λιγότερα χρέη, λιγότερες σφραγισμένες επιταγές. Κλειστή οικονομία. Η καλύτερη ευκαιρία για τις τοπικές αγορές, μόλις άνοιξε... (Γιάννης Μακρής)

http://hellastv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...