powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στο Internet η βουλευτική περιουσία, ανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής

Στο Διαδίκτυο, για να είναι προσβάσιμα στον απλό πολίτη, ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος να αναρτώνται όχι μόνον τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, αλλά και οι φορολογικές δηλώσεις τους.


Σε συνομιλία που είχε με την εφημερίδα Το Βήμα, ο κ. Πετσάλνικος είπε ότι την προσεχή εβδομάδα θα συνεννοηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, ώστε να ετοιμασθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα καθιστά υποχρεωτικό στους πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού και των πρώην πρωθυπουργών, την ανάρτηση στο Διαδίκτυο του «πόθεν έσχες», αλλά και των περιουσιακών στοιχείων τους.

«Πρέπει ο πολίτης να ενημερώνεται για τις μεταβολές στα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών και κυρίως αυτών που ασκούν την εξουσία. Έτσι λειτουργεί καλύτερα η δημοκρατία» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ήδη στο Διαδίκτυο πρέπει να αναρτώνται, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου, τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, όπως υπενθύμισε ο πρόεδρος της Βουλής, αν και πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος το τελευταίο διάστημα δεν έχουν αναρτήσει τίποτε.

Ο κ. Πετσάλνικος τάχθηκε επίσης και υπέρ της ανάρτησης του «πόθεν έσχες» στο Διαδίκτυο και των δικαστικών και των δημοσίων υπαλλήλων (κυρίως των εφοριακών, λιμενικών κ.λπ.), αλλά και των δημοσιογράφων που υποχρεούνται να υποβάλλουν κάθε χρόνο «πόθεν έσχες», φτάνει η πράξη αυτή να μην προσκρούει, όπως είπε, σε προσωπικά δεδομένα.

Το σημαντικότερο όμως είναι το αίτημά του για ανάρτηση στο Διαδίκτυο και των φορολογικών δηλώσεων των πολιτικών και υποσχέθηκε ότι πρώτος αυτός θα το πράξει.

Κατά πληροφορίες της εφημερίδας, στον πρόεδρο της Βουλής έχουν υποβληθεί διάφορες προτάσεις για την αλλαγή στο «πόθεν έσχες», όπως αυστηρότερες κυρώσεις για όσους δεν υποβάλλουν ή υποβάλλουν ψευδή ή ελλιπή στοιχεία ή αν διατηρεί λογαριασμούς στην αλλοδαπή και με τι ποσά ή να ισχύσει το «πόθεν έσχες» και για τις/τους συζύγους των βουλευτών.

Προτείνεται, τέλος, να γίνει αποτελεσματικότερος ο έλεγχος των «πόθεν έσχες» με την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών με ορκωτούς λογιστές και ανώτατους δικαστικούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/02/internet_13.html#ixzz0fPpo0Sx5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...