powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μπλόκο του ΠΑΜΕ στη μεγαλύτερη σε εξέλιξη επένδυση στη χώρα

"Το ΠΑΜΕ το ρωτήσατε;", είναι η μόνιμη επωδός όσων αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις όποιες μεγάλες επενδύσεις σχεδιάζονται στη χώρα.

Έτσι και στην περίπτωση της επένδυσης των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, σύμφωνα με πηγές των Πετρελαίων τελευταία το ΠΑΜΕ, μέσω των σωματείων Ζώνης Περάματος και του Μετάλλου Ελευσίνας (ΜΑΣΙΝΑ), διεκδικούν το ρόλο του αποκλειστικού διαμεσολαβητή για την πρόσληψη εργαζομένων στο έργο.
Πηγές των ΕΛΠΕ κάνουν λόγο για απροσχημάτιστη απαίτηση να προσληφθούν από τους εργολάβους, μέλη των συνδικάτων τους ως «τοποτηρητές» στους χώρους εργασίας, ώστε να εξασφαλίσουν στη συνέχεια την πρόσληψη μόνο των εκλεκτών των Σωματείων, αποκλείοντας άλλους εργαζόμενους, οι οποίοι πληρούν κάθε νόμιμη προϋπόθεση.
Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρείται με βίαιο τρόπο η παρεμπόδιση των εργασιών, είτε με εισβολές στα εργοτάξια, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, είτε με αποκλεισμούς στην είσοδο και την εργασία των εργατοτεχνιτών.
Με αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, εργαζόμενοι χάνουν εισόδημα και η εταιρεία οδηγείται σε ζημιές. Η επένδυση που ξεπερνά το 1 δισ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2011, δημιουργεί 165 μόνιμες θέσεις εργασίας, και 2.400 εργαζόμενων στην κορύφωση της ανέγερσης του έργου από 500 που είναι σήμερα στα εργοτάξια.
Σημειώνεται ότι με οδηγία των ΕΛΠΕ έχει ζητηθεί να αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι από την περιοχή και οι Έλληνες εργαζόμενοι, καθώς επίσης έχει ζητηθεί από τους εργολάβους να είναι σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, το ΣΕΠΕ και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας για τη διασφάλιση όλων των νόμιμων διαδικασιών για όσους απασχολούνται στο έργο.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...