powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Μπαίνει σε παραγωγή η βαρύτερη εκδοση του Α380

Η Airbus είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή της αναβαθμισμένης έκδοσης A380-800 με μεγαλύτερα βάρη με χρονικό ορίζοντας ένταξης σε υπηρεσία το 2013 με την British Airways.

Η νέα έκδοση που θα είναι βαρύτερη κατά 5 τόνους στο χαρακτηριστικό του μέγιστου βάρους απογείωσης (MTOW) θα προσφέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και αυξημένη εμβέλεια. Το MTOW πλέον θα φτάνει στους 573 τόνους και επιπλέον 190 χλμ θα προστεθούν στην εμβέλεια του, επιτρέποντας του να φτάνει τα 15360 χλμ. Παράλληλα αυξήθηκαν το μέγιστο βάρος προσγείωσης και το βάρος με μηδενικό φορτίο καυσίμου κατά 2 τόνους.
Οι δοκιμές κόπωσης έχουν ολοκληρώσει 45000 κύκλους απογείωσης, πλεύσης, προσγείωσης οι οποίοι είναι 2.4 φορές περισσότεροι από τον αρχικό στόχο της σχεδίασης.
Η αύξηση στο βάρος επέφερε ενίσχυσεις στην δομή του αεροσκάφους οι οποίες θα αποτελέσουν κοινό χαρακτηριστικό όλων των κατασκευασμένων από το 2013 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αεροσκάφη θα είναι ικανά για την επίτευξη αυξημένου MTOW και μεγαλύτερης εμβέλειας, αλλά η ενσωμάτωση του χαρακτηριστικού αυτού θα αποτελεί προαιρετικό χαρακτηριστικό. Εν μέρει οι νέες επιδόσεις επιτεύχθηκαν με βελτιστοποίηση του συστήματος ελέγχου της πτήσης fly by wire το οποίο μειώνει τα φορτία κατά την πλεύση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...