powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τηλεδιάσκεψη: Το επόμενο «σύνορο» της Google

Σε μια προσπάθεια να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις υπηρεσίες που προσφέρει, η Google βρίσκεται σε συζητήσεις εξαγοράς της Global IP Solutions, μιας νορβηγικής εταιρείας που ειδικεύεται στην τηλεφωνία μέσω Ίντερνετ και στις τηλεδιασκέψεις.

Η Google και η GIPS ανακοίνωσαν σήμερα την διεξαγωγή συζητήσεων, επισημαίνοντας ότι η πρώτη προσφέρει το ποσό των 68,2 εκατομμυρίων δολαρίων. «Ο Παγκόσμιος Ιστός εξελίσσεται ταχύτατα. Το βίντεο και οι επικοινωνίας μέσω Ίντερνετ εξελίσσονται σε σημαντικά εργαλεία για τους χρήστες», δήλωσε ο Ράιαν Λίμπενμπεργκ, μηχανικός της Google. «Η GIPS παρέχει τεχνολογία υψηλής ποιότητας, υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο μέσα από το Δίκτυο και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί τους στη δημιουργία νέων καινοτομιών στην πλατφόρμα του Ιστού».
Το διοικητικό συμβούλιο της GIPS έχει προτείνει την αποδοχή της προσφοράς από τους μετόχους. Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιείται μία μόλις ημέρα πριν το συνέδριο της Google. Αν και η κύρια πηγή εσόδων της αμερικανικής εταιρείας εξακολουθεί να είναι η διαφήμιση στη μηχανή αναζήτησης, αναζητά ταυτόχρονα επιπλέον πηγές, εστιάζοντας τόσο στις Google Apps όσο και στις εφαρμογές του Gmail.
Ήδη, η Google διαθέτει τεχνολογία VoIP μέσω της εξαγοράς της Gizmo5 και της υπηρεσίας της Google Voice. Η εξαγορά μιας εταιρείας όπως η GIPS όμως, θα δώσει νέα δυναμική σε αυτό τον τομέα δραστηριότητας της Google, καθιστώντας την υπολογίσιμη δύναμη σε ένα κομμάτι που κυριαρχεί το Skype.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες Cnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...