powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Θέατρο Γης: Ένας καλλιτέχνης με πολύ... οξυγόνο

Η πρώτη από τις δύο στάσεις του Ζαν Μισέλ Ζαρ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, θα γίνει στο Θέατρο Γης Θεσσαλονίκης στις 30 Μαΐου στις 9 το βράδυ.
Η τουρνέ του γάλλου συνθέτη και performer ηλεκτρονικής μουσικής έχει τίτλο “2010” και αποτελεί φόρο τιμής στον φίλο του και κορυφαίο λογοτέχνη Άρθουρ Κλαρκ. Ο ίδιος στη διάρκεια του προγράμματός του θα παρουσιάσει έργα από όλη τη δισκογραφία του, επιχειρώντας ένα υπερθέαμα που στηρίζεται στην πλέον πρόσφατη τεχνολογία σε ήχο, φώτα και ειδικά εφέ.


Άλλωστε από το 1977 και την επιτυχία του πρώτου δίσκου του, “Oxygene”, ο οποίος πούλησε 1.800.000 αντίτυπα και είναι το γαλλικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ θεωρείται ένα κορυφαίο όνομα της μουσικής. Παγκοσμίως έχουν πουληθεί 80.000.000 αντίτυπα των δίσκων του κατατάσσοντάς τον στη λίστα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες πωλήσεις του 20ού αιώνα.Όπως είναι γνωστό, είναι γιος του επίσης μεγάλου συνθέτη Μορίς Ζαρ, ενώ έχει συνεργαστεί με τη NASA και έχει δώσει συναυλίες στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, στον Πύργο του Άιφελ, στο Πεκίνο και αλλού. Επίσης είναι εκπρόσωπος της UNESCO και των Ηνωμένων Εθνών για θέματα περιβάλλοντος και παιδείας. Έχει κατακτήσει τέσσερα ρεκόρ Γκίνες για προσέλευση θεατών στις συναυλίες του, τις οποίες παρακολουθούν συνήθως τεράστια πλήθη. Μετά την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη θα ακολουθήσει μία συναυλία του την 1η Ιουνίου στο Κλειστό Φαλήρου - Γήπεδο Τάε Κβον Ντο της Αθήνας.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...