powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

AGRADECIMENTOS DO PROFESSOR PARA TUDO!


ΑΠΟ:ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ


Ήταν Σεπτέμβρης του 2007 και οι αποτυχίες του Γιώργου Παράσχου ανάγκασαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να κάνει την επιλογή της 3ετίας!Αυτή δεν ήταν άλλη από την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας στον Φερνάντο Σάντος! Ο Σάντος στις πρώτες δηλώσεις μιλάει για ένα πλάνο τριετίας, που στόχο έχει να κάνει πρωταγωνιστή τον ΠΑΟΚ.

Η αρχή για αυτόν δεν ήταν η ιδανική αφού η ομάδα του τερμάτισε 9η και ο ίδιος δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι. Πολλοί τον κατέκριναν και απαιτούσαν να φύγει από την ομάδα, γιατί και δεν είχε αλλάξει κάτι μέχρι τότε και είχε ακριβό συμβόλαιο.
Αυτός παρά τις αντιδράσεις δήλωνε σίγουρος και προσηλωμένος στο 3ετές πλάνο και κατάστρωνε τα πλάνα του για την επόμενη χρονιά. Μια χρονιά στην οποία μεταμόρφωσε την ομάδα και την οδήγησε στην κατάκτηση της 2ης θέσης στη κανονική διάρκεια και της 4ης στα πλέι-οφ. Παρά την επιτυχημένη χρονιά, πολλοί έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν looser καθώς εκείνη τη χρονιά δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε ένα ματς απέναντι στις ομάδες του λεκανοπεδίου Κανείς απ' αυτούς δεν έβλεπε την μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ. Κανείς απ' αυτούς δεν είδε πως από 9ος βγήκε 4ος(2ος στην κανονική διάρκεια). Οι μισοί θελαν τον ΠΑΟΚ σε έναν χρόνο να τους νικάει όλους και στους άλλους μισούς έφτανε ο ΠΑΟΚ να κερδίζει τα ντέρμπι και ας βγαίνει 9ος. Όμως και πάλι ο Πορτογάλος είπε πως η ομάδα κάνει σταθερά βήματα και πως με το καιρό θα έρθουν και οι νίκες στα ντέρμπι, δίνοντας στην ουσία υπόσχεση για την επόμενη χρονιά.
Το ξεκίνημα της 3ης χρονιάς δεν ήταν το ιδανικό. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα( με αποκορύφωμα την ήττα από τον Ολυμπιακό) έκαναν τον κόσμο να απαιτεί την απόλυση του. Αρκετοί δημοσιογράφοι έγραφαν πριν το ματς με τον Ηρακλή στην Τούμπα ότι σε περίπτωση στραβοπατήματος, η διοίκηση θα τον έδιωχνε. Ο Σάντος όσο και αν το έκρυβε ένιωθε τρομερή πίεση και προδόθηκε από τον πανηγυρισμό του γκολ του Ίβιτς στο 86 όπου έτρεχε σαν τρελός πανηγυρίζοντας έξαλλα, για τα δεδομένα του. Το ματς εκείνο δηλαδή δεν ήταν το τελευταίο για τον ίδιο αλλά ήταν η αρχή της αντεπίθεσης της ομάδας του. Μιας αντεπίθεσης που τον έφερε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και εξασφάλισε στην ομάδα μια θέση στα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ. Ταπεινώνοντας 2 φορές τον Ολυμπιακό και 1 την ΑΕΚ,ΑΡΗ στα πλέι οφ, από looser μετατράπηκε σε μεγάλο προπονητή με τον κόσμο να τον παρακαλάει να μείνει!

Δυστυχώς όμως όλα τα καλά έχουν και ένα τέλος...Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε και επίσημα πως χωρίζουν οι δρόμοι του με τον ΠΑΟΚ. Επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και δήλωσε πως μετά από 25 χρόνια προπονητικής καριέρας θέλει ένα διάλειμμα. Αυτό γιατί η κούραση της καθημερινής ασχολίας του με τον ΠΑΟΚ και οι καθημερινές τριβές τον κούρασαν τόσο ώστε να μην μπορεί να είναι 100% συγκεντρωμένος για να ακολουθήσει ένα καινούριο πλάνο.

Ο Φερνάντο Σάντος για κάποιους ήταν ηττοπαθής και looser όμως στο τέλος αποδείχθηκε πως δεν είναι απλά ένας μεγάλος προπονητής αλλά ένας δάσκαλος. Στα 3 χρόνια θητείας του δεν έδωσε ποτέ φρούδες ελπίδες και ψεύτικες υποσχέσεις. Με τις δηλώσεις και τις απόψεις του έκανε μαθήματα ποδοσφαιρικής νοοτροπίας στον κόσμο του ΠΑΟΚ . Δεν ήθελε να κάνει τον ΠΑΟΚ πρώτο από τη μία μέρα στην άλλη ,αλλά ήταν ένας ρεαλιστής που δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να μένει προσηλωμένος στο πλάνο και την αποστολή που είχε. Μέσα σε 3 χρόνια μεταμόρφωσε την ομάδα και με τις επιτυχίες του έφερε πίσω το χαμόγελο στους φίλους του ΠΑΟΚ. Έφτιαξε μια ομάδα από το μηδέν, την οποία βελτίωνε συνεχώς και την προετοίμασε έτσι ώστε να είναι δυνατή,ανταγωνιστική και ικανή να διεκδικήσει πρωτάθλημα! Πέρυσι κέρδισε μια θέση στο ουέφα,φέτος στα προκριματικά του τσαμπιονς λιγκ και του χρόνου είτε μείνει είτε όχι με τα γερά θεμέλια που έχει χτίσει, ίσως ο ΠΑΟΚ διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το πρωτάθλημα. Στην ουσία μετέτρεψε τον ΠΑΟΚ σε μια ομάδα η οποία πλέον έχει γερές βάσεις πάνω στις οποίες πρέπει να πατήσει για συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Γιατί κανένα σπίτι δεν χτίζεται χωρίς να έχει γερά θεμέλια...

Άρα, ο Σάντος μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ αλλά θα είναι ο υπεύθυνος για κάθε τίτλο που θα κατακτήσει ΠΑΟΚ στο μέλλον!!!

AGRADECIMENTOS DO PROFESSOR PARA TUDO!


Υ.Γ:Καλό θα είναι το γούρικο καφέ δερμάτινο να το χαρίσει στη διοίκηση για να το δώσει με τη σειρά της στον επόμενο προπονητή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...