powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ανάσα στις επιχειρήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Στη γραμμή της εκκίνησης μπαίνει το νέο και πολυαναμενόμενο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) που αφορά την κάλυψη φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Της Λίνας Τσιρέκα

Το εν λόγω πρόγραμμα, η καθυστέρηση του οποίου είχε προκαλέσει γκρίνιες τόσο από φορείς όσο και από μεμονωμένους επιχειρηματίες, προσμένουν χιλιάδες επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Το πρόγραμμα, που επρόκειτο να αρχίσει να τρέχει στα τέλη του προηγούμενου μήνα, αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΤΕΜΠΜΕ. Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε η υπογραφή του προγράμματος από το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο το απέστειλε στις τράπεζες, προκειμένου να ενημερωθούν, ώστε να υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Το πρόγραμμα, που αναμένεται να αρχίσει εντός των ημερών, προβλέπει δάνεια από 5.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ. Ο τελικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ, καλύπτοντας δάνεια ύψους 1,25 δισ. ευρώ. Κάθε επιχείρηση έχει τη δυνατότητα υποβολής μίας αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα και θα αφορά το σύνολο των υποχρεώσεών της προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ημερομηνία έναρξης εργασιών έως 31-12-2009, οποιασδήποτε νομικής μορφής, απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και εμφανίζουν κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. ευρώ. Η εφαρμογή του προγράμματος θα διαρκέσει έως τις 31-12-2010, εκτός αν ο προϋπολογισμός εξαντληθεί νωρίτερα.
Υπενθυμίζεται ότι από την αρχή της εβδομάδας τρέχει το άλλο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ που αφορά την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών. Το πρόγραμμα προβλέπει δάνεια από 5.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ.
Εκείνο που προκαλεί δυσφορία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ότι αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι το επιτόκιο και για τα δύο προγράμματα θα ήταν στο 4%, τελικά όμως αναμένεται να φθάσει στο 6%, ανάλογα με τον δικαιούχο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...