powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Βραβείο "Μπότση" στον Γιώργο Σκαμπαρδώνη

Τιμήθηκε για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο του από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας “Αθανασίου Β. Μπότση”.



Της Φωφώς Μπόνιου

fobo@makthes.gr
Ένα ακόμη βραβείο στην ήδη πλούσια συλλογή του πρόσθεσε χθες ένας δικός μας άνθρωπος, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος τιμήθηκε για το δημοσιογραφικό και συγγραφικό έργο του από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας “Αθανασίου Β. Μπότση”.
Το βραβείο "Απόστολος Μαγγανάρης", με χορηγό την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, παρέδωσε στον αρθρογράφο της "Μ" ο πρόεδρος της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Γιάννης Πλαχούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των βραβείων, τονίζοντας ότι “τιμούνται αυτοί που ασκούν τη δημοσιογραφία με ήθος και αντικειμενικότητα”. Αμέσως μετά την τελετή απονομής των βραβείων ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης δήλωσε στη "Μ": "Είναι ευάρεστο να επιβραβεύεσαι για το έργο σου από ένα ίδρυμα της βαρύτητας του ιδρύματος Αθανασίου Β. Μπότση, που τιμά δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες τόσο στον έντυπο λόγο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, και οι οποίοι διακρίθηκαν για τον σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επιπλέον είναι τιμητικό, γιατί σου δημιουργεί ένα επιπλέον αίσθημα ευθύνης και άγχους. Είναι ένα βραβείο σημαντικό, μιας και δίνεται κάθε χρόνο σε δημοσιογράφους που καλλιεργούν τη συγγραφή και τη λογοτεχνία. Ευχαριστώ το ίδρυμα, γιατί στο πρόσωπό μου εντόπισαν αυτά τα χαρακτηριστικά".
Στις δηλώσεις του ο κ. Σκαμπαρδώνης επισήμανε "την ανάγκη για άσκηση μιας δημοσιογραφίας με ποιότητα, μαχητικής, χωρίς παραχωρήσεις και με σεβασμό στον αναγνώστη".
Ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης, ο οποίος αρθρογραφεί καθημερινά στη "Μ" και στη "ΜτΚ", έχει γράψει 13 βιβλία. Τιμήθηκε το 1993 με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για το βιβλίο του “Η στενωπός των υφασμάτων” και το 2004 με το βραβείο "Διαβάζω" για το βιβλίο του “Επί ψύλλου κρεμάμενος”.
Επί 28 χρόνια
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης απονεμήθηκαν περισσότερα από δεκαπέντε βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Τα βραβεία "Αθανασίου Β. Μπότση" δίνονται κάθε χρόνο εδώ και 28 συναπτά έτη σε δημοσιογράφους που έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές επιτυχίες τόσο στον έντυπο λόγο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, οι οποίοι διακρίθηκαν για τον σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Βραβεία έλαβαν: ο Ιάσονας Αθανασιάδης για την έγκυρη ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης από εστίες πολέμου και κοινωνικές αναταραχές,
 ο Νίκος Ασλανίδης για την τηλεοπτική εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας “Αληθινά σενάρια” της ΕΡΤ3, ο Τάσος Τέλογλου για την αποκάλυψη της ελληνικής συμμετοχής στην υπόθεση δωροδοκιών της Ζίμενς, ο Ανδρέας Χριστοδουλίδης για την επιτυχημένη ανάδειξη του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε σύγχρονο φορέα έγκυρης και ταχείας διακίνησης πληροφοριών από όλο και σε όλο τον κόσμο και η Αγγελική Γυπάκη για την ανάδειξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας.
Ειδικά βραβεία δόθηκαν στον Σταύρο Θεοδωράκη για τους "Πρωταγωνιστές" του Mega και στους Γιάννη Φωτούλα και Γιάννη Απέργη για το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ Στην κατηγορία οικονομικού ρεπορτάζ τιμήθηκαν οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Πλάτωνας Τσούλος, βραβείο Εθνικής Αντίστασης δόθηκε στον Αγαμέμνονα Φαράκο, το βραβείο ξένου Τύπου πήρε η Βέρα Κορίδη, ενώ τιμητική διάκριση έλαβε και ο Θεσσαλονικιός Βασίλης Λεβαντίδης.
"Ο Τύπος έχει καταλυτική επίδραση στη διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης και για την ανεξαρτησία του δόθηκαν σκληρές μάχες", τόνισε σε χαιρετισμό που απέστειλε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος ανέφερε ότι ο Τύπος είναι εσωτερικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτικού συστήματος, που οφείλει να έχει αυτοτέλεια, για να ασκεί ελεύθερα τον ρόλο του, κριτικά και αποκαλυπτικά. Είπε ακόμη ότι πάγιο και συνεχές αίτημα του Τύπου θα πρέπει να είναι η επικράτηση της διαφάνειας, την οποία το πολιτικό σύστημα πρέπει να προάγει και να οικοδομεί.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...