powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη. Ξαφνικά το “demonstrating the Greek way” έγινε απο μαύρο πρόβατο των “Greeks go back to work”, η μόνη λύση στην Ευρώπη

Κοίτα να δεις πως αλλάζουν τα πράγματα. Οι Έλληνες, τα μπελαλίδικα παιδιά της γειτονιάς, έγιναν ξαφνικά απο μαύρα πρόβατα που δημιουργούν πρόβλημα, σύμβολα ελπίδας και αντίστασης στην προσπάθεια επιβολής της νέας παγκόσμιας οικονομικής δικτατορίας του μεσαίωνα και της εταιροκρατίας. Τι τους λες τώρα;

Εικοσιτετράωρη απεργία και διαδηλώσεις στη Γαλλία από εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Προς γενική απεργία σε Ιταλία και Ισπανία.
Γαλλία
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων σε ολόκληρη την Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των ορίων της ηλικίας της συνταξιοδότησης πέραν των εξήντα ετών που είναι σήμερα.Οι επικεφαλής των συνδικάτων δήλωσαν ότι οι σημερινές διαδηλώσεις είναι μόνο το πρώτο βήμα σε μία μεγάλη μάχη με την οποία θα υπερασπιστούν τα όρια ηλικίας της συνταξιοδότησης.Σύμφωνα με τα συνδικάτα, στην Μασσαλία διαδήλωσαν περίπου 80.000 άνθρωποι, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία με 12.000 άνδρες. “Μόνο μία ένδειξη της δύναμης στους δρόμους μπορεί να υπερασπιστεί το όριο των εξήντα ετών της συνταξιοδότησης και τα κοινωνικά κεκτημένα στα οποία ο Νικολά Σαρκοζί επιτίθεται μεθοδικά”, σημείωσε ο Μπερνάρ Τιμπό, γενικός γραμματέας του ισχυρού συνδικάτου CGT. Εικοσιτετράωρη απεργία διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό έχει ξεκινήσει στη Γαλλία επηρεάζοντας τις εναέριες και σιδηροδρομικές μεταφορές. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή τρένο θα πρέπει να αναμένουν καθυστερήσεις και ματαιώσεις παρότι τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων για το εξωτερικό και συγκεκριμένα για Βρετανία και Γερμανία αναμένεται να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στα αεροδρόμια του Παρισιού Charles de Gaulle και Orly αναμένεται να ακυρωθεί το 10 με 30% των πτήσεων.
Απεργία και στη Γερμανία
Οι επιβάτες πτήσεων που αναμενόταν να γίνουν από και προς το Βερολίνο ειδοποιήθηκαν για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα αεροδρόμια Σένεφελντ και Τέγκελ λόγω προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν τα μέλη των πληρωμάτων εδάφους. Περί τις 22 πτήσεις αναμενόταν να ακυρωθούν στο Σένεφελντ, όπου 50 εργαζόμενοι άρχισαν να απεργούν από τις 04:00, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου ver.di [Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft, ένωση συνδικάτων των εργαζόμενων στις υπηρεσίες]. Οι πρώτες πληροφορίες από το Τέγκελ ανέφεραν ότι δεν έχουν ακόμα προσγειωθεί εκεί αεροσκάφη. Το ver.di κάλεσε 2.000 εργαζόμενους στην εταιρία GlobeGround Berlin, στη θυγατρική της Ground Service International και στην ανταγωνίστριά της Acciona να απεργήσουν από τις 4 ως τις 10 μετά την αποτυχία πέντε γύρων διαπραγματεύσεων για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των διοικήσεων των εταιριών αυτών και των εργαζομένων τους όσον αφορά μισθολογικά ζητήματα. Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι εργαζόμενοι των εταιριών αυτών είναι το 90% των εργαζομένων στα πληρώματα εδάφους στα αεροδρόμια.
Ετοιμάζονται στην Ιταλία
Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιταλίας, της CGIL, ανακοίνωσε BANANIA.Read more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...