powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γενική απεργία παραλύει την χώρα

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραλύουν σήμερα την χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αντιδρούν στις περικοπές των εισοδημάτων, στους νέους φόρους καθώς και στην κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας το ΠΑΜΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 10:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ εκείνη του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου την ίδια ώρα.
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι τελωνειακοί υπάλληλοι, το προσωπικό των Ταμείων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία. Συμμετοχή στην γενική απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και η υπηρεσία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.
Επίσης, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης. Έχει αποφασίσει επιπλέον 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ακόμα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση. Προβλήματα θα υπάρξουν στις πτήσεις εσωτερικού λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Μαζική θα είναι η κινητοποίηση και στα μέσα μεταφοράς. Λεωφορεία, ΟΣΕ, προαστιακός, μετρό και τρόλεϊ τραβούν χειρόφρενο για 24 ώρες, ενώ ο ΗΣΑΠ και το τραμ θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 4 το απόγευμα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...