powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η τέφρα μπλοκάρει πάλι τις αερομεταφορές

Νέα προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές προκαλεί η τέφρα από το ηφαίστειο της Ισλανδίας. Στη βόρεια Ιρλανδία, οι αρχές παρέτειναν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι την αναστολή όλων των πτήσεων στα αεροδρόμια της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου του Μπέλφαστ. Η ηφαιστειακή τέφρα απειλεί και τον εναέριο χώρο της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο μεταφορών, αν δεν αλλάξει η κατεύθυνση των ανέμων, είναι ορατό το ενδεχόμενο να κλείσουν αεροδρόμια, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο του Χίθροου, από σήμερα μέχρι την Τρίτη.

Πολλά αεροδρόμια στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας και στη Σκοτία κλείνουν λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας
Πολλά αεροδρόμια στο βόρειο τμήμα της Βρετανίας και στη Σκοτία κλείνουν το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω της μετακίνησης ενός νέφους ηφαιστειακής τέφρας, όμως τα αεροδρόμια του Λονδίνου θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά έως τουλάχιστον τις 18.00 GMT, ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Περιορισμοί είχαν ήδη επιβληθεί από χθες στο νησί της Ιρλανδίας. Όλα τα αεροδρόμια στη Βόρεια Ιρλανδία έχουν κλείσει, πολλά αεροδρόμια στο δυτικό τμήμα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας έχουν κλείσει, αλλά το αεροδρόμιο του Δουβλίνου θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά τουλάχιστον έως τις 18.00 GMT, ανακοίνωσε η ιρλανδική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.Από την Ιρλανδία, η ζώνη περιορισμού έχει επεκταθεί προς τα ανατολικά και τα νότια, φθάνοντας στο βόρειο τμήμα των βρετανικών νησιών σε μικρή απόσταση από Μπέρμιγχαμ (κέντρο) ", αλλά δεν θα πρέπει να επηρεάσει τα αεροδρόμια του Λονδίνου, για την χρονική περίοδο από τις 12:00 έως τις 18:00 GMT σήμερα, ανακοίνωσαν οι Εθνικές Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας (Nαts).
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές και στη Γερμανία, καθώς αναμένεται τη Δευτέρα να προκληθούν προβλήματα στις αερομεταφορές της χώρας. Oι αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις προς και από το Μπέλφαστ και άλλες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας θα ανασταλούν από τις 06:00 GMT ως τις 12:00 [09:00 έως 15:00, ώρα Ελλάδας], λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία. Η ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας παρέτεινε την ισχύ της ανακοίνωσης ότι αναστέλλονταν πτήσεις στη Βόρεια Ιρλανδία το βράδι του Σαββάτου, από τις οποίες είχε εξαιρεθεί το Μπέλφαστ.Τον Απρίλιο, η ηφαιστειακή τέφρα είχε προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις πτήσεις στην Ευρώπη, με δεκάδες αεροδρόμια στο βορρά να κλείνουν. Έκτοτε, σημειώνεται περιοδικά το κλείσιμο τμημάτων των εναέριων χώρων Ευρωπαϊκών κρατών.

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...