powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η Boeing επιταχύνει την παραγωγή του «787 Dreamliner»

Η αμερικανική αεροναυπηγική κοινοπραξία «Μπόινγκ» (Boeing) έχει ήδη «πωλημένες οριστικά» (χωρίς κανένα απολύτως «δικαίωμα προαίρεσης», που μπορεί να ακυρώσει παραγγελία) «όλες ανεξαιρέτως τις παραγγελίες της μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012», ανακοίνωσε η ίδια σήμερα, προσθέτοντας ότι επιταχύνει πολύ την μαζική παραγωγή του «787 Ντριμλάινερ» (Dreamliner).
Μάλιστα, η κοινοπραξία διευκρίνισε ότι όσον αφορά τα «787» (860 παραγγελίες), «737», όλες οι παραγγελίες της είναι «πωλημένες οριστικά και πέραν της ημερομηνίας αυτής».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «τα έσοδα του 2011 θα είναι ανώτερα αυτών του 2010, πλην της περίπτωσης αναζωπύρωσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Αναμένουμε, πλέον, έτη σταθερής παραγωγής μας, ανοδικής μάλιστα σε ό,τι αφορά το μοντέλο μας 787».
Το Dreamliner
Πρώτη φορά στο μοντέλο αυτό, που κατασκευάζεται σε περίπου 100 μονάδες ταυτόχρονα, γίνεται στην άτρακτο μαζική χρήση αρκετών παραγώγων του αλουμινίου, καθιστώντας το αεροπλάνο ευέλικτο, ελαφρότερο, κυρίως λιγότερο ενεργοβόρο, υπενθυμίζεται. Επίσης, σύνθετα υλικά, όπως π.χ. το ανθρακόνημα, χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 50% συνολικώς.
Ο πρώτος πελάτης κατά χρονική σειράν είναι η ιαπωνική «ΑΝΑ». Πολύ γρήγορα, η Boeing σχεδιάζει να παράγει δέκα «787» τον μήνα, από δύο σήμερα. Την 22α Δεκεμβρίου 2009 το «787», με 2ετή αργοπορία, έκανε την «παρθενική» του πτήση.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...