powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΕΛΑΣ: Καταδίωξη με… κουρασμένα περιπολικά.

Πολύωρη καταδίωξη με… απαρχαιωμένα περιπολικά κινδύνεψε να εκθέσει για ακόμη μία φορά την ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Επιβατικό αυτοκίνητο με τρεις αλβανούς διακινητές και έξι ομοεθνείς τους λαθρομετανάστες έφτασε σε σημείο να διανύσει περισσότερα από 90 χιλιόμετρα μέχρι ν’ ακινητοποιηθεί.
Του Κώστα Καντούρη

kantouris@hotmail.com
Το ζευγάρι των Αλβανών διακινητών, 37 και 35 χρόνων, μαζί με έναν 26χρονο που είχε αναλάβει να οδηγήσει έξι ομοεθνείς τους από περάσματα των ελληνοαλβανικών συνόρων στη χώρα μας, επιβιβάστηκαν στην περιοχή της Καστοριάς σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος. Το όχημα κρίθηκε ύποπτο από συνοριοφύλακες της Θεσσαλονίκης, που είχαν στήσει μπλόκο με δύο περιπολικά τζιπ στα διόδια των Μαλγάρων, καθώς φαινόταν ότι στο πορτ παγκάζ το βάρος ήταν μεγάλο και οι ρόδες είχαν “καθίσει”. Όπως αποκαλύφτηκε στη συνέχεια, τρεις Αλβανοί είχαν κρυφτεί στο χώρο των αποσκευών.
Όταν οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε καταδίωξη. Παρά τις προσπάθειες των συνοριοφυλάκων τα περιπολικά τύπου τζιπ, λόγω παλαιότητας, δεν ήταν δυνατό να αναπτύξουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χιλιομέτρων την ώρα και το ύποπτο αυτοκίνητο με διακινητές και μετανάστες εξαφανίστηκε. Τελικά, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από άλλο περιπολικό στο ύψος του ΤΙΤΑΝ, την ώρα που κατευθυνόταν προς την εθνική οδό Καβάλας.
Συναγερμός στο κέντρο Άμεσης Δράσης
Στο κέντρο της Άμεσης Δράσης σήμανε συναγερμός και χρειάστηκε να κινητοποιηθούν έξι περιπολικά από την περιφέρεια του νομού Θεσσαλονίκης, για να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο των αλλοδαπών στο ύψος της Ρεντίνας. Εκεί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές και οδήγησαν τους μετανάστες στο τμήμα συνοριακής φύλαξης Αγίου Αθανασίου.
Γνωστό το πρόβλημα με τα περιπολικά
Το πρόβλημα των… κουρασμένων περιπολικών της αστυνομίας έχουν θέσει επανειλημμένως οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί ουσιαστικά, πέραν της μίας τελευταίας προμήθειας - δωρεάς οχημάτων για ανώτερους αξιωματικούς. Το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των περιπολικών είναι στους δρόμους περισσότερο από μία δεκαετία και το κάθε ένα “φορτωμένο” με τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα. “Ζητήσαμε και πιέσαμε ακόμη και όταν τα οικονομικά της χώρας μας δεν ήταν σε αυτήν την κατάσταση να γίνει αλλαγή του στόλου, καθώς υπάρχει πρόβλημα. Τώρα, που το ζητήσαμε πάλι, τα μηνύματα είναι αρνητικά”, παρατήρησε μιλώντας στη “Μ” ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δαγκλής. “Πολλές από τις κλούβες των ΜΑΤ είναι τόσο παλιές, που σε λίγο δεν θα κινούνται καθόλου”, συμπλήρωσε.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...