powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ...



ΑΠΟ:ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ

Το άρθρο αυτό το γράφω με αφορμή το ματς Λάτσιο-Ίντερ όπου η Λάτσιο χάρισε το ματς στην Ίντερ έτσι ώστε η μισητή αντίπαλος Ρόμα να μην εκμεταλλευτεί πιθανή απώλεια βαθμών της Ίντερ και στεφτεί πρωταθλήτρια
Αυτό που έγινε πολλοί το λένε αντιπαλότητα,άλλοι ανταγωνισμό,έχθρα...Όταν μια ομάδα θέλει το κακό της άλλης και κάνει οτιδήποτε για να αποτρέψει το καλό της αυτό εγώ το λέω μίσος!Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση..
Η ιστορία έχει ως εξής...Η Ρόμα βρίσκονταν πίσω από την Ίντερ και το μόνο ματς στο οποίο ήλπιζε να γκελάρει η αντίπαλος της ήταν σε αυτό κόντρα στη μισητή της αντίπαλo Λάτσιο.Όλη τη βδομάδα οι ιθύνοντες τη Ρόμα έκαναν δηλώσεις τακτικής παροτρύνοντας την Λάτσιο να πάρει βαθμούς όμως οι σπάνιες δηλώσεις αγάπης και υποστήριξης έπεσαν στο κενό. H Λάτσιο δεν έχασε γιατί έπαιξε χειρότερα ή γιατί δεν της βγήκε το ματς. Έχασε γιατί πολυ απλά έδωσε το ματς!Το ματς δεν ήταν στημένο από τη άποψη ότι η Ίντερ δωροδόκησε τον διαιτητή ή την Λάτσιο για να χάσει,απλά η Λάτσιο ήθελε να χάσει και λόγω αυτού όποια ένσταση για την εγκυρότητα του αγώνα και αν γίνει θα πέσει στο κενό. Αυτό θα συμβεί γιατί όσες φορές και να βάλεις τις 2 ομάδες να παίξουν το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο.Χαρακτηριστικά γεγονότα που έγιναν και επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου είναι ότι πριν το ματς οι οπαδοί της Λάτσιο απειλούσαν πως θα εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση που η Ίντερ έχανε βαθμούς από ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...Μάλιστα με το που σημείωσε γκολ η Ίντερ σηκώνονταν από τους οπαδούς ειρωνικά πανό που έλεγαν:Ω ΤΙ ΚΡΙΜΑ!



Το θέμα δεν είναι ούτε να κατακρίνουμε τη Λάτσιο ούτε την Ίντερ...Απλά πρέπει να καταλάβουμε κάποια πράγματα.Πολλές φορές φορές αυτό που είναι άδικο και άσχημο για το ποδόσφαιρο είναι και αυτό που το κάνει πιο όμορφο.Δηλαδή τι εννοώ...Μπορεί αυτό που έγινε να είναι άδικο για τη Ρόμα και να πηγαίνει πίσω το ποδόσφαιρο όμως η χαρά που πήραν οι οπαδοί της Λάτσιο με τη λύπη που έδωσαν στους φίλους της Ρόμα είναι ένα συναίσθημα ανεκτίμητο και ένας από τους λόγους που κάνει το ποδόσφαιρο τόσο δημοφιλές!!!
Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους οπάδους των 2 αυτών ομάδων αλλά για όλους τους οπάδους όλου του κόσμου.Και για να το προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα το ίδιο θα έπρατταν και οι οπαδοί και οι παίκτες του Άρη ή του Πάοκ σε έναν αγώνα αντίστοιχης σημασίας.
Για να επιβεβαιωθεί άμεσα αυτό που λέω δεν χρειάζεται να πάμε μακρυά αρκεί να θημυθούμε το ματς του πρωταθλήματος ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ.Στο ματς εκείνο ο ΑΡΗΣ και οι φίλοι του έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να χάσει ο ΠΑΟΚ γιατί αν νικούσε ίσως έπαιρνε το πρωτάθλημα!Πολλοί φίλοι μου Παοκτσήδες κατέκριναν τον Άρη όμως σε όλους η απαντησή μου ήταν η ίδια:ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ!!!

Άρα με το να κατακρίνουμε τους μισητούς εχθρούς μας γιατί επιδίωξαν το κακό της ομάδας μας είναι αστείο γιατί μπορεί να λυπόμαστε αλλά και εμείς θα κάναμε το ίδιο πράγμα ακριβώς αν βρισκόμασταν στη θέση τους.
Στην ουσία πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο ζούμε για αυτή την έχρθα.Αν δεν υπήρχε αυτό το μίσος και η αντιπαράθεση το ποδόσφαιρο θα ήταν <<ξενέρωτο>> και δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση το πιο δημοφιλές άθλημα.Γιατί δεν υπάρχει π.χ Αρειανός που να μην θέλει να <<μαλώνει>> ή κάνει καζούρα σε έναν παοκτσή και το αντίθετο.
Βέβαια όλα αυτά πρέπει να γίνοται σε λογικό και όχι ακραίο πλαίσιο γιατί όσο και να λογομαχήσεις με έναν φίλο σου αρειανό ή παοκτσή μετά τον αγώνα παραμένει φίλος σου και αυτό είναι 100 φορές πιο σημαντικό από την έχθρα των 2 ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...