powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στις πρώτες σελίδες της διεθνούς επικαιρότητας τα γεγονότα

Σε συνεχή ροή της διεθνούς επικαιρότητας είναι το θέμα με τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Εκτενή ρεπορτάζ αφιέρωσαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το BBC, CNN, SKYNEWS, FRANCE 24 και πολλά ακόμη.

Τουλάχιστον τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, πέθαναν σήμερα σε μια τράπεζα που φλέγεται στην Αθήνα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης. Σύμφωνα την αστυνομία, κάποιοι έριχναν βόμβες μολότοφ εναντίον κτιρίου με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ατόμων που βρίσκονταν στη μέσα αναφέρει ο Μόντ.
Οι συγκρούσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια μιας πορείας κατά των μέτρων λιτότητας. Σύμφωνα με την Τέλεγκραφ του Λονδίνου η πορεία είναι η μεγαλύτερη στη χώρα τα τελευταία χρόνια .
Το πρακτορείο Reuters αναφέρει "Τρία άτομα βρήκαν το θάνατο σήμερα κατά την πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας" . "Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή θέτοντας σε δοκιμασία τη λύση της κυβέρνησης για δρομολόγηση ριζικών δημοσιονομικών περικοπών ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ".
Τα τραγικά νέα μεταδίδονται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με το CNN να κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους από έκρηξη βόμβας σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Τα θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο, ήταν δύο γυναίκες και ένας άνδρας -όλοι τους υπάλληλοι της τράπεζας.
"Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο γενικής απεργίας χιλιάδων εργαζομένων του δημόσιου τομέα που έχουν δυσαρεστηθεί από τα μέτρα λιτότητας τα οποία τους έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό. Με τους δημόσιους υπαλλήλους ένωσαν τις δυνάμεις τους και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και χιλιάδες εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς", αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.
Το βρετανικό δίκτυο BBC με τίτλο "Τρεις νεκροί καθώς οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα γίνονται βίαιες" μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις δραματικές εξελίξεις από την Αθήνα με συνεχείς ανταποκρίσεις.
"Τρένα, αεροπλάνα και πλοία τραβούν φρένο, καθώς οι εργαζόμενοι στις μεταφορές συμπορεύονται με τους δημόσιους υπαλλήλους που άρχισαν 48ωρη απεργία χθες" αναφέρει το BBC. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού πρακτορείου στην Αθήνα, το μένος των Ελλήνων διαδηλωτών στρέφεται κατά των συμβόλων του καπιταλισμού. Κατά την εκτίμησή του, τα θανατηφόρα επεισόδια θα διαταράξουν τις ισορροπίες εντείνοντας τις πιέσεις προς τον Έλληνα πρωθυπουργό που ζήτά να γίνουν «μεγάλες θυσίες".
Για "εξέγερση στην Ελλάδα" κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο της Hurriyet, της μεγαλύτερης εφημερίδας στην Τουρκία, παρουσιάζοντας τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στην Αθήνα, με τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που συμφωνήθηκαν με το ΔΝΤ και τη ΕΕ.
http://www.hbnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...