powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

CUBA LIBRE VS TOUMPA LIBRE



Είναι κάποιες φορές που άσχετες και ανούσιες συζητήσεις σε οδηγούν σε <<μεγάλα>> συμπεράσματα.Από μια τέτοια συζήτηση που είχα με τον φίλο μου τον Πάνο μου ήρθε η αφορμή να γράψω αυτό το άρθρο.
Στην ουσία εγώ και ο Πάνος προσπαθούσαμε να να αναλύσουμε τις διαφορές 2 εκ των 3 διεκδικητών του φετινού τίτλου του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ.Ύστερα από πολλά λεπτά συζήτησης κατάλαβα πως αν παρομοιώσεις τον ΠΑΟΚ με το γνωστό τούμπα λίμπρε(ρετσίνα και κόκα-κόλα) και τον ΠΑΟ με ένα κούμπα λίμπρε θα καταλάβεις τη διαφορά τους καλύτερα.
Γενικά η διαφορά στα συστατικά των 2 ποτών είναι ότι το πρώτο περιέχει ρετσίνα και το δεύτερο ρούμι και λάιμ ενώ το κοινό τους συστατικό είναι η κόκα-κόλα.Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ένα μπουκάλι ρούμι κάνει 18 ευρώ και ένα μπουκάλι ρετσίνα κάνει το πολύ 2 ευρώ. Επίσης η χρηματική διαφορά μεταξύ των 2 ποτών είναι ότι το ένα κάνει 10 ευρώ και το άλλο 1,5 άντε 2 ευρώ...
Προφανώς μέχρι εδώ άκρη δε βγάζετε οπότε ας αρχίσω να αναλύω τον περίεργο συνειρμό μου. Αν παρομοιάσουμε την κόκα-κόλα με τον κόσμο,τη ρετσίνα και το ρούμι με τους επενδυτές των 2 ομάδων και την γενική τους τιμή με το μπάτζετ που έχουν στη διάθεση τους οι 2 ομάδες θα καταλάβετε που θέλω να καταλήξω και που υστερεί ο ΠΑΟΚ έναντι του Παν αθηναϊκού..
Ας τα πάρουμε με τη σειρά,και οι 2 ομάδες έχουν κόσμο(κόκα-κόλα).Ακόμα, τη ρετσίνα πολλοί την πίνουν ενώ το ρούμι όχι και τόσοι πολλοί παρά μόνο αυτοί που μπορούν να το αγοράσουν. Που θέλω να καταλήξω;;; Ότι στον ΠΑΟ επενδύουν οι πιο πλούσιοι επιχειρηματίες-εφοπλιστές της Ελλάδας(ρούμι) γιατί έχουν την άνεση ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μοναδικό επενδυτή τον κόσμο(ρετσίνα) ο οποίος δεν έχει την άνεση να επενδύσει όσα επενδύουν οι λίγοι αλλά πάμπλουτοι επενδυτές του ΠΑΟ(δηλαδή δεν μπορούν να αγοράσουν ρούμι).Που φαίνεται άμεσα το αποτέλεσμα όλου αυτού;;;Φαίνεται στο μπάτζετ των 2 ομάδων(γενική τιμή).Δηλαδή η ο ΠΑΟ έχει μπάτζετ για μεταγραφές 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο ΠΑΟΚ το πολύ 2.Έτσι βλέπουμε ότι όση είναι η διαφορά του μπατζετ των 2 ομάδων σε εκατομμύρια ευρώ δηλαδή 8 είναι και η διαφορά στη γενική τιμή ενός κούμπα λίμπρε και ενός τούμπα λίμπρε.
Έτσι φθάνω στο συμπέρασμα οτί ο ΠΑΟ κατέκτησε τον τίτλο γιατί είχε τον Σισέ(τον πήρε 8εκ.ευρώ),τον Κατσουράνη(τον αγόρασε 2 εκ.ευρώ) και μερικούς άλλους ποιοτικούς παίκτες. Ενώ ο ΠΑΟΚ αν και ήταν πολύ καλός φέτος δεν είχε τόσους ποιοτικούς παίκτες(παίκτες που να κάνουν τη διαφορά δηλαδή) όσους ο ΠΑΟ και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούσε να τους αποκτήσει ενώ ο ΠΑΟ είχε την άνεση να τους αποκτήσει.
Βέβαια το συμπέρασμα για να το βγάλω δεν χρειαζόταν να συγκρίνω ένα κούμπα με ένα τούμπα λίμπρε όμως ήθελα να μοιραστώ αυτή την περίεργη και ίσως σωστή σύγκριση μαζί σας.

Υ.Γ:Το άρθρο είναι αφιερωμένο στον φίλο Πάνο γιατί η συζήτηση μαζί του με οδήγησε στο να σκεφτώ τα παραπάνω. Ελπίζω να σας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...