powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στα «φιλέτα» της Βιαμύλ και της Φιλκεράμ επικεντρώνεται η προσοχή της κτηματαγοράς στη Θεσσαλονίκη

Τα δύο ακίνητα βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της πόλης και μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών

Στο ακίνητο της πολυεθνικής Tate & Lyle στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου μέχρι και πρότινος υπήρχε το βιομηχανοστάσιο της πρώην Βιαμύλ, επικεντρώνεται, πλέον, η προσοχή των δυνάμει ενδιαφερόμενων για την εξεύρεση χώρων που θα ευνοούσαν την υλοποίηση σοβαρών επενδύσεων στην κτηματαγορά της πόλης. Αν και πρόκειται για ακίνητο «φιλέτο», η Βιαμύλ φαίνεται πως δεν «παίζει» μόνη. Στο «παιχνίδι», σύμφωνα με πληροφορίες, μπαίνει «σφήνα» και το ακίνητο της εταιρείας Φιλκεράμ – Johnson, στην ίδια περιοχή επίσης, το οποίο αν και δεν βρίσκεται «πάνω στο κύμα», δεν παύει να αποτελεί εξαιρετική περίπτωση, σε έναν χώρο με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και λίγα διαθέσιμα κομμάτια γης.
Την κατάσταση κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα το γεγονός ότι μόλις στις 17 Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του προνομιακού ακινήτου της Siemens στον ντόπιο developer Γιάννη Μεντεκίδη, έναντι τιμήματος περίπου 25 εκ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό έχει αναγάγει τα 54 στρέμματα της Βιαμύλ σε «τεφαρίκι», δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ακίνητο σχεδόν ακουμπά στη θάλασσα και έχει εύκολη πρόσβαση.
Το χώρο ανέλαβε να προωθήσει σε επενδυτές η εξειδικευμένη εταιρεία CBREllis Atria και κατά τις ίδιες πηγές έχει εκφραστεί, ήδη, ενδιαφέρον, με την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Μάλιστα οι δύο εξ αυτών έχουν χαρακτηριστεί πολύ σοβαρές και αφορούν εμπορική αξιοποίηση του ακινήτου. Σε αυτές τις προτάσεις, να σημειωθεί δεν περιλαμβάνεται ο Γιάννης Μεντεκίδης, ο οποίος –μετά την απόκτηση της Siemens- δήλωσε πρόσφατα ότι θα τον ενδιέφερε και η περίπτωση της Βιαμύλ.
Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν στην κτηματαγορά της πόλης, η βελγική πολυεθνική Tate & Lyle, λέγεται ότι θα συναινούσε με σχετική ευκολία να εκχωρήσει το ακίνητό της, εφόσον λάμβανε μια πρόταση στη ζώνη των περίπου 18 εκ. ευρώ. Προς το παρόν, πάντως, φαίνεται ότι υπάρχει μικρή απόκλιση μεταξύ στόχου και σε σχέση με τις προσφορές που της έχουν εισφερθεί. Η διαφορά, ωστόσο, δεν είναι τέτοια που να θεωρείται πως δεν μπορεί να γεφυρωθεί και ως εκ τούτου υπάρχει αισιοδοξία ότι το θέμα ίσως και να κλείσει ακόμη και στο πρώτο εξάμηνο του 2010. Στο ακίνητο, θυμίζουμε, υπήρχε βιομηχανοστάσιο 17-18.000 τ. μ., για το οποίο οι διαδικασίες κατεδάφισης βαίνουν προς ολοκλήρωση. Η Tate & Lyle προχώρησε σε αυτή τη λύση, διότι υπήχθη σε πρόγραμμα απόσυρσης της ποσόστωση παραγωγής ισογλυκόζης, λαμβάνοντας ως αποζημίωση το ποσό των 18 εκ. ευρώ. Η μονάδα που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη δε, μεταφέρθηκε στη Βουλγαρία.

Όσον αφορά στο έτερο ακίνητο, αυτό της Φιλκεράμ – Johnson, πρόκειται για γήπεδο συνολικής έκτασης 136 στρεμμάτων και βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, το ΙΚΕΑ, το Leroy Merlin κλπ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση της ιδιοκτησίας (που έχει σε λειτουργία αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο πλακιδίων) είναι να πωλήσει το χώρο, εφόσον της προσφερθεί ικανοποιητικό τίμημα. Στο πλαίσιο αυτό έχει δώσει εντολή σε διάφορα εξειδικευμένα γραφεία να το παρουσιάζουν σε ενδιαφερόμενους πελάτες τους. Την ίδια στιγμή –και προκειμένου να προετοιμάσει την επόμενη ημέρα- έχει σε εξέλιξη έρευνα για να βρει κατάλληλο χώρο στη δυτική Θεσσαλονίκη ή ακόμη και σε άλλον κοντινό νομό, για να μετεγκατασταθεί το εργοστάσιο.


VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...