powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η προϋποθεση για τη Δημοσιογραφία: Γνήσια επικοινωνία με το κοινό

Είναι προνόμιο για κάθε δημοσιογράφο να ζήσει μία φάση μετάβασης σε μία νέα εποχή.

Για κάθε επαγγελματία είναι προνόμιο να έχει ζήσει στη σταδιοδρομία του μία «μετάβαση σε νέα εποχή» - αν η μετάβαση αποδεικνύεται γνήσια και ο ίδιος έχει ελάχιστη έστω συμβολή σε αυτήν, τόσο το καλύτερο.

Στο πεδίο της Ενημέρωσης ένας καινούργιος δρόμος χαράσσεται με ταχύ ρυθμό και αρκετούς κλυδωνισμούς τα τελευταία χρόνια: το διαδίκτυο, τα λεγόμενα «νέα μέσα» (αρκετά από αυτά δεν είναι καν τόσο νέα πια…), τα καινούργια αστραφτερά εργαλεία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος διαθέτουν τεράστια γοητεία και εξίσου μεγάλη αποτελεσματικότητα. Το στοίχημα για τον επαγγελματία δημοσιογράφο είναι να ενδώσει στην πρώτη, να συλλάβει τη δεύτερη και να αξιοποιήσει και τις δύο. Μόνον έτσι θα είναι κρίσιμος συντελεστής στον θρίαμβο της πληροφορίας που αποτελεί το ίντερνετ, μόνον έτσι θα έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει αυτό που πάντοτε ήταν προϋπόθεση για την άσκηση της δημοσιογραφίας: την γνήσια και ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό.
Στην προσπάθεια που αρχίζει με την ιστοσελίδα www.voria.gr διακρίνω την αντίληψη που θέλει τον δημοσιογράφο στο κέντρο της ενημερωτικής αλυσίδας και ταυτόχρονα στην αιχμή της αναζήτησης για καινοτομία. Κι επειδή στο κέντρο του νέου αυτού ενημερωτικού εγχειρήματος βρίσκεται η οικονομία, δικαιούμαστε να προσδοκούμε ότι ο σύγχρονος χαρακτήρας του Μέσου θα αντανακλάται και στις αναπτυξιακές προτάσεις που θα φιλοξενεί στις ψηφιακές σελίδες του.
Ως πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αλλά και ως ενεργός δημοσιογράφος που έχει το προνόμιο να ζει μια ακόμη –ίσως την πιο κρίσιμη– αλλαγή μέσων στο επάγγελμα, δεν μπορώ παρά να ευχηθώ κάθε επιτυχία στη νέα οικονομική e-φημερίδα της Βόρειας Ελλάδας.

Μάκης Βοϊτσίδης


 
 
 
 
 
 
 

Μάκης Βοϊτσίδης
Δημοσιογράφος και Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης. Εργάζεται στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" και στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ-3. Εκλέγεται επί σειρά ετών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...