powered by Agones.gr (Στοιχημα)
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κατσικομακαρονάδα

Υλικά:

1.200 γραμμ. κατσικάκι σε μερίδες (μισό από μπούτι, μισό από σπάλα)
5 και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
1 κ.κ. γλυκιά πάπρικα
½ ποτήρι γλυκό κρασί τύπου Samos
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
1 κ.κ. ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια ή χυλοπίτες
150 γραμμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

χαρτί αντικολλητικό (λαδόκολλα) για το φούρνο
Διαδικασία:Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στις 5 κουταλιές ελαιόλαδο το κατσικάκι, σε δυνατή φωτιά, ώσπου να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και την πάπρικα. Σβήνουμε με το γλυκό κρασί και στη συνέχεια με το λευκό. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τα ντοματάκια και την ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό ώσπου να μαλακώσει τελείως το κρέας.
Αν έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας, το νοστιμότερο είναι να ψήσουμε το φαγητό στην πιο χαμηλή σκάλα του ματιού, για 3 ώρες περίπου. Στο τέλος φροντίζουμε να έχει μείνει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι όσο βράζει το φαγητό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Στο μεταξύ, σε άφθονο αλατισμένο νερό ψήνουμε τα ζυμαρικά στον μισό χρόνο απ’ όσο γράφει στο πακέτο.
Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με 1 κουταλιά λάδι για να μην κολλήσουν. Μόλις ψηθεί το κρέας, στρώνουμε μια γάστρα με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας αρκετό να εξέχει ώστε να σκεπάσουμε κατόπιν την επιφάνεια. Ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια, το κρέας και τη σάλτσα, μαζί με τους κύβους του τυριού. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε καλά την επιφάνεια με το χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά.

Tips
• To ψήσιμο του ζυμαρικού στη λαδόκολλα είναι ιδανικό όταν έχουμε καλεσμένους, γιατί έτσι δεν χρειάζεται να βράσουμε τα μακαρόνια την τελευταία στιγμή.

• Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ζυμαρικό τραβάει η όρεξή μας, αλλά και κοτόπουλο αν δεν μας αρέσει το κατσικάκι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Από το DIDACOOK για το http://ourgreektv.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...