powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η πρώτη παιδική χαρά για... ηλικιωμένους!

Σύντομα οι... -ήντα και κάτι Λονδρέζοι δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα παιδάκια που ασκούνται τρέχοντας πάνω κάτω και παίζοντας στις παιδικές χαρές, καθώς ο δήμος Westminster του Λονδίνου ετοιμάζει την πρώτη παιδική χαρά για ηλικιωμένους.

Ο ανοιχτός αυτός χώρος θα διαθέτει όργανα άσκησης χαμηλής έντασης, που θα βοηθούν τους ηλικιωμένους να βελτιώσουν την ισορροπία και την ευελιξία τους και να τονώσουν τους μυς τους, τους οποίους μπορεί να έχουν αφήσει αγύμναστους επί χρόνια.«Κάθε πάρκο έχει μια παιδική χαρά για παιδιά, πολύ λίγα έχουν 'παιδική χαρά' για ενήλικες, αλλά κανένα δεν έχει 'παιδική χαρά' για ηλικιωμένους» δήλωσε η Madeline Elsdon, η οποία, μέσω της τοπικής οργάνωσης κατοίκων στην οποία ανήκει, κέρδισε χρηματοδότηση για τη δημιουργία της παιδικής χαράς για ηλικιωμένους, που προγραμματίζεται να δημιουργηθεί στο δημοφιλές Χάιντ Παρκ του Λονδίνου.
Οι χώροι άσκησης για ηλικιωμένους είναι δημοφιλείς στην Ευρώπη και την Ασία. Στη Μ. Βρετανία υπάρχει ήδη ένα προηγούμενο: πριν δύο χρόνια άνοιξε στο Μάντσεστερ η πρώτη παιδική χαρά για άτομα άνω των 60, όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να κάνουν έλξεις και διατάσεις, να ασκήσουν τους γοφούς και τα ισχία και να κάνουν στατικό ποδήλατο ή άλλες δραστηριότητες.Η παιδική χαρά στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη έως την άνοιξη και θα διαθέτει έξι σετ οργάνων που θα αγοραστούν από τη Δανία.Όπως σχολιάζουν εκπρόσωποι οργάνωσης για τους ηλικιωμένους, πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν ασκούνται αρκετά και η παιδική χαρά θα τους ενθαρρύνει, όχι μόνο να ασκηθούν, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν.
Ο χώρος άσκησης θα τους παρέχει μια ευκαιρία να συναντούν άλλους ανθρώπους της ηλικίας τους και θα τους ανακουφίσει από τα αισθήματα μοναξιάς και θλίψης.Το δημοτικό συμβούλιο του Westminster, το οποίο έδωσε 40.000 λίρες για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας της παιδικής χαράς, δήλωσε ότι θα υπάρχει πινακίδα που θα γράφει «Παιδική Χαρά Ηλικιωμένων του Χάιντ Παρκ», αλλά ότι όλες οι ηλικίες θα είναι εξίσου ευπρόσδεκτες.


Πηγή:Associated Press




http://aigina1.blogspot.com/2010/02/blog-post_1471.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...