powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κλειστόν λόγω απεργίας

Της Ρούλας Σαλούρου

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Με τη δημοσιοποίηση μάλιστα πολλών και κρυφών μέχρι χθες, πτυχών των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα μας έναντι των πιστωτών, που δεν νομοθετούνται άμεσα, περιλαμβάνονται όμως στο μνημόνιο, και αφορούν στην μείωση των αποζημιώσεων, την έμμεση κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη μείωση ακόμη και των επιδομάτων ανεργίας αλλά και την καθιέρωση της 40ετίας ως βασικής προϋπόθεσης, παράλληλα με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας, για τη συνταξιοδότηση με πλήρη σύνταξη, η συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση αναμένεται μαζική. Άλλωστε, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ήδη υποστεί την πρώτη δόση των μέτρων, με τη μείωση των εισοδημάτων και τώρα, υπόκεινται στο δεύτερο και πλέον επώδυνο πακέτο μέτρων, με περαιτέρω μειώσεις και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Η αμέσως επόμενη ομάδα πολιτών που πλήττεται άμεσα και δραματικά, είναι οι συνταξιούχοι, καθώς από τις περικοπές της 13ης και 14ης σύνταξης αναμένονται έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, όταν από την έκτακτη φορολόγηση των επιχειρήσεων τα έσοδα δεν θα ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ. Επιπλέον 350 εκατ. ευρώ αναμένονται μέσα στο 2010 από την επιβολή ΛΑΦΚΑ στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, από τον Αύγουστο του έτους.
Μάλιστα, με εξαίρεση την Αθήνα, στην οποία υπήρξε διαμάχη, μεταξύ των εμπόρων, στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται να παραμείνουν κλειστά και πολλά εμπορικά καταστήματα και βιοτεχνίες, καθώς στην απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε να συστήσει την κανονική λειτουργία των καταστημάτων και σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΕΣΕΕ, ΓΣΒΕΕ και ΓΣΕΕ «συστήνει στους συναδέλφους εμπόρους να διακόψουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους κατά την διάρκεια της πορείας». Ελλάδα δεν είναι μόνο το κέντρο της Αθήνας, απαντά η ΕΣΕΕ, που δηλώνει αποφασισμένη να συμμετάσχει στην κινητοποίηση.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί κεντρική συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Λουκέτο αναμένεται να μπει σε όλο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στάση εργασίας ανακοίνωσαν και οι υπάλληλοι της Βουλής από τις 11.00 - 15.00.
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Όση ώρα κυκλοφορούν ΜΜΜ, θα απέχουν από την εργασία τους οι ταξιτζήδες του λεκανοπεδίου.
Κλειστός παραμένει ο εναέριος χώρος της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια της χώρας λόγω της 24ωρης απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Στη Θεσσαλονίκη, τα αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν στους δρόμους μόνο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...