powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Φτερά για Κοζάνη και Καστοριά ανοίγουν τα τζετ της Sky Express

Ξαναρχίζουν από τη 1 Ιουνίου τα αεροπορικά δρομολόγια στην Κοζάνη και στην Καστοριά με την αεροπορική εταιρεία Sky Express, η οποία όπως όλα δείχνουν αναλαμβάνει την άγονη γραμμή, καθώς είναι η μοναδική που μέχρι τώρα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στον διαγωνισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες.
Του Χρήστου Βήττα

Τα δρομολόγια διακόπηκαν πριν από έναν χρόνο, καθώς η προηγούμενη εταιρεία τα είχε κρίνει “ασύμφορα”, αφού τότε ήταν “εμπορικά” και η περιοχή δεν ήταν ενταγμένη στις άγονες γραμμές.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, θα πραγματοποιούνται σίγουρα έξι δρομολόγια εβδομαδιαίως, που θα συνδέουν την Κοζάνη και την Καστοριά με την Αθήνα, αλλά, όπως δήλωσε στη “Μ” ο πρόεδρος της Sky Express Μιλτιάδης Τσαγκαράκης, “σκοπεύουμε να καλύψουμε όλες τις ημέρες της εβδομάδας, βάζοντας επτά δρομολόγια”. Από τα έξι δρομολόγια τα τέσσερα θα είναι κοινά για Κοζάνη - Καστοριά, δηλαδή Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά και αντιστρόφως, ενώ δύο δρομολόγια θα είναι μόνο για Καστοριά, δηλαδή Αθήνα - Καστοριά και αντιστρόφως.
Οι ώρες των πτήσεων
Σχετικά με τις ώρες των δρομολογίων, ο κ. Τσαγκαράκης είπε πως “θα συζητήσουμε με τους φορείς της περιοχής, ώστε οι ώρες των δρομολογίων να βολεύουν τους ταξιδιώτες και να έχουν τα αεροσκάφη τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα”. Βεβαίως, σημείωσε ότι “η εταιρεία έχει ήδη φτιάξει το καλοκαιρινό πρόγραμμα των δρομολογίων και θα πρέπει να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα της νέας γραμμής για Καστοριά και Κοζάνη με βάση τις δυνατότητες που έχουμε”. Ο κ. Τσαγκαράκης δήλωσε πως “έχουμε την εμπειρία της περιοχής, αφού πέρυσι που είχε τη γραμμή η Athens τα δρομολόγια γίνονταν με αεροσκάφη της εταιρείας μας, δηλαδή της Sky Express”. Τα αεροσκάφη της γραμμής είναι τύπου Jetstream, 41 και 30 θέσεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, “είμαστε η μοναδική εταιρεία που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την άγονη γραμμή Αθήνα - Κοζάνη - Καστοριά, η πρότασή μας βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης και πιστεύω ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός, ώστε να αρχίσουμε τα δρομολόγια από 1 Ιουνίου”.
Ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής δήλωσε σχετικά: “Είχαμε ζητήσει από κοινού με τον νομάρχη Καστοριάς την ένταξη της περιοχής στις άγονες γραμμές. Αυτό έγινε, και τώρα προσδοκούμε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να αποκτήσει ξανά η περιοχή μας αεροπορική σύνδεση, που τόσο ανάγκη έχει”. Να σημειωθεί ότι με τον διαγωνισμό η γραμμή θα ανατεθεί για τέσσερα χρόνια.
•Εισιτήρια από 60 €. Το εισιτήριο θα καθοριστεί στα 60 ευρώ για το δρομολόγιο Αθήνα - Κοζάνη, στα 70 ευρώ για Αθήνα - Καστοριά, ενώ για όσους θελήσουν να πάνε Κοζάνη - Καστοριά με το αεροπλάνο θα καθοριστεί εισιτήριο 35 ευρώ.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...