powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Λουκέτο έβαλαν 279 επιχειρήσεις στο νομό Τρικάλων το 2010

Η κρίση οδηγεί στην ασφυξία δεκάδες επιχειρηματίες
Μαύρη είναι εικόνα της επιχειρηματικότητας στο νομό Τρικάλων για το 2010, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων από την αρχή του έτους έβαλαν λουκέτο 279 επιχειρήσεις και άνοιξαν μόλις 193. Το ισοζύγιο στο χώρο του επιχειρείν είναι σαφώς αρνητικό και πέραν των λουκέτων, πολλές επιχειρήσεις στο νομό Τρικάλων υποχρεώνονται να προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού τους για να αντέξουν στην οικονομική κρίση και την έλλειψη ρευστότητας που έχει ενσκήψει στην αγορά.

Από τις 279 επιχειρήσεις που έκλεισαν τους τελευταίους 4 μήνες, η πλειοψηφία ανήκει στο χώρο της παροχής υπηρεσιών και ιδιαίτερα σε καταστήματα εστίασης (καφέ, εστιατόρια κλπ.). Ειδικότερα, ανέρχονται σε 110 οι επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα που υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους εντός του έτους, ενώ 72 ήταν οι βιοτεχνίες του νομού που έβαλαν λουκέτο. Τέλος, 67 επιχειρήσεις στο χώρο του εμπορίου (κυρίως καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και ειδών δώρων) δεν άντεξαν την κρίση και έκλεισαν, αφήνοντας δεκάδες άτομα στην ανεργία. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εάν δε ληφθούν μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας στην αγορά και την ενίσχυσης της αναπτυξιακής προοπτικής των ΜΜΕ.
Ο ίδιος διατράνωσε την ανάγκη μεταστροφής, μέσα από την υλοποίησης ενός πλέγματος αναπτυξιακών μέτρων, της αρνητικής ψυχολογίας που έχει καταλάβει τους επιχειρηματίες αλλά, πολύ περισσότερο, τους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται, χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...