powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εκδίδονται τα πρώτα 200 φύλλα πορείας στη Θεσσαλονίκη

«Ας μας βρουν πρώτα», τονίζουν οι μεταφορείς, οι οποίοι εξακολουθούν να τηρούν στάση αδιαλλαξίας
Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφθασε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το φύλλο επιστράτευσης, σημειώνοντας καθυστέρηση, καθώς έπρεπε πρώτα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κάτι που έγινε αργά χθες το βράδυ.


του Αλέξανδρου Μητάκη

mitakis@voria.gr

Ήδη η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας έχει αρχίσει να εκδίδει τα πρώτα 200 ονομαστικά φύλλα πορείας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στα βυτιοφόρα, που αποτελούν το 20% των συνολικών αδειών στον νομό, τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι, δηλώνει στη Voria.gr, ο συντονιστής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής. Το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή, είναι η υπογραφή των φύλλων από τον νομάρχη και η κατάθεσή τους στην αστυνομία, η οποία είναι υποχρεωμένη να τα επιδώσει στους ιδιοκτήτες φορτηγών.
«Φοβάμαι πως οι ιδιοκτήτες θα παραμείνουν ανυποχώρητοι και δεν θα εμφανιστούν για να παραλάβουν τα φύλλα πορείας», υπογραμμίζει ο αντινομάρχης, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμησή του ότι ίσως βρεθεί λύση μετά τη συνάντηση των απεργών με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.
Ανυποχώρητοι οι μεταφορείς
Σκληρή στάση εξακολουθούν να τηρούν και σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αρνούμενοι να αποδεχθούν την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε χθες ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ενώ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους.
«Η πολιτική επιστράτευση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Ηλιάδης, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως οι απεργοί δεν θα συμμορφωθούν στην πολιτική επιστράτευση. «Ας βρούνε πρώτα τους ιδιοκτήτες. Ας επιβεβαιώσουν ότι τα οχήματα δεν βρίσκονται στα συνεργεία, ή ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι σε άδεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, οι απεργοί επισημαίνουν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους εάν ναυαγήσει και η σημερινή συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για λήξη της απεργίας, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το υπουργείο να δώσει επιτέλους την πραγματική λύση στο πρόβλημα», δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Απόστολος Κενανίδης.
Να σημειωθεί πως όσοι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του πρωθυπουργού και αρνηθούν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας θα υποστούν κυρώσεις, οι οποίες ξεκινάνε από αφαίρεση αδείας, ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις σε βαθμό κακουργήματος και οι απεργοί θα οδηγηθούν ακόμη και σε φυλάκιση.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...