powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Η ώρα του ΠΑΟΚ

Κόντρα στον Άγιαξ (21.45) με 4.000 φιλάθλους στο πλευρό του και θέα τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.



Του Γιώργου Κουβεντίδη

Η ώρα έφτασε! Ο ΠΑΟΚ δρέπει σήμερα τους καρπούς μιας προσπάθειας τριών χρόνων, μιας περιόδου κατά την οποία ξεκίνησε από το μηδέν και οδηγήθηκε στο σημείο να παίζει σήμερα με τον Άγιαξ. Όχι φιλικό παιχνίδι, αλλά παιχνίδι προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στη φημισμένη και επιβλητική Αρένα του Άμστερνταμ, ένα από τα γήπεδα που αφήνουν τον επισκέπτη με ανοιχτό το στόμα! Ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν πάει σήμερα στην Αρένα ούτε για να θαυμάσει το γήπεδο (αυτό το έκανε χθες!), ούτε για να νιώσει δέος απέναντι στον Άγιαξ! Ο Δικέφαλος, σήμερα το βράδυ στις 9.45, παρά τα προβλήματά του, θέλει να διεκδικήσει τις ελπίδες του και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για ένα σκορ που θα τον κρατήσει ζωντανό στην πρόκριση. Ο Δερμιτζάκης έριξε μεγάλο βάρος στην ψυχολογία τις τελευταίες μέρες, γνωρίζοντας πως αυτό είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να αλλάξει μέσα στα λίγα 24ωρα, στα οποία καθοδηγεί τον ΠΑΟΚ. Ο 41χρονος προπονητής άφησε στη Θεσσαλονίκη τον τραυματία Μουσλίμοβιτς, αλλά έχει ήδη σκεφτεί τη συνταγή που μπορεί να κάνει το θαύμα για τον ΠΑΟΚ. Το βέβαιο είναι ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο 4-2-3-1, αυτό που τον οδήγησε εδώ που βρίσκεται σήμερα. Κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Χαλκιάς, η τετράδα της άμυνας λογικά θα είναι Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, αλλά κανείς δεν θα εκπλαγεί αν τελικά επιστρατευτεί ο Κοντρέρας, ακόμη και για το δεξιό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο, η τριάδα που δεν χαλάει: Γκαρσία και Βιτόλο κόφτες, με τον Ίβιτς μπροστά τους. Ο Σέρβος μπορεί να μην είναι στο 100%, αλλά είναι... Ίβιτς, αυτός δηλαδή που μπορεί να κάνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να αξιοποιήσει τους γρήγορους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη μπροστά. Ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει δεξιά, αριστερά ο Σορλάν και ο Σαλπιγγίδης σε ρόλο σέντερ φορ, προσπαθώντας να χτυπήσει στο αδύναμο σημείο του Άγιαξ. Βερτόγκεν και Αλντερβάιρελντ, όταν η μπάλα παίζεται χαμηλά, συχνά τρακάρουν μεταξύ τους. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι σήμερα μπορεί να κάνει το θαύμα στην Αρένα, από την άλλη όμως ο Άγιαξ είναι αυτός που έχει το μαχαίρι στο λαιμό. Οι Ολλανδοί καταστρέφονται οικονομικά αν αποκλειστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ, και γι’ αυτό ο Γιολ πήρε στην αποστολή όλα τα αστέρια του: τον Σουάρεζ, που έχει όλο κι όλο δύο προπονήσεις και αν γεννήσει η γυναίκα του μέχρι σήμερα το πρωί μπορεί να φύγει στη Βαρκελόνη, τους Φαν Ντερ Βιλ και Ντε Ζέουβ, που δεν έκαναν σχεδόν καθόλου διακοπές, τον Σουλεϊμάνι, που μέχρι χθες ήταν τραυματίας στη μέση. Ο Άγιαξ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με τους Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Βερτόγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ντε Ζέουβ, Ίνοχ, Ντε Γιονκ, Σάρπογκ, Εμάνουελσον και Σουάρεζ. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γάλλος Σαπρόν (21.45, Novasports1).

Παύλος Δερμιτζάκης: Θα δώσουμε την ψυχή μας
Ο Παύλος Δερμιτζάκης έδωσε το στίγμα του ΠΑΟΚ ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης. ''Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με πολύ καλά στοιχεία, που γνωρίζει να έχει και να εκμεταλλεύεται την κατοχή μπάλας για να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, τα οποία θα τα εκμεταλλευθούμε όσο μπορούμε. Είμαι λίγες ημέρες στην ομάδα, δουλέψαμε στην ψυχολογία αλλά και τεχνικά για τον αγώνα. Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα αλλά και ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια κάτι σημαντικό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μπορεί να διεκδικήσει κάτι μεγάλο. Το έλεγα όσα χρόνια είμαι προπονητής, πόσο μάλλον τώρα, ότι όποιος παίκτης φοράει αυτή τη φανέλα, θα δώσει το 100% όποτε του ζητηθεί. Δεν θα αλλάξουν πολλά από την περυσινή εικόνα του ΠΑΟΚ, όταν έχεις κάτι πετυχημένο δεν το αλλάζεις. Θα γίνει από την πλευρά μας ένα σφικτό παιχνίδι, θα κλείσουμε τους χώρους, θα κλέψουμε τη μπάλα και θα βγούμε με αντεπιθέσεις ίσως πετύχουμε κάτι καλό για να μεταφέρουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας. Αυτό που μετράει είναι η αγωνιστική πειθαρχία, η συγκέντρωση, το καθαρό μυαλό και το πάθος. Αυτά χρειάζονται σε παιχνίδια ιδιαίτερα όπως αυτό'' είπε ο τεχνικός του δικεφάλου, που σχολίασε και την εκατέρωθεν γνώση του αντιπάλου : ''Είναι λογικό να μας γνωρίζει ο αντίπαλος, τον γνωρίζουμε και εμείς, είναι κάτι φυσιολογικό όταν οι ομάδες είναι σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να δει δυο καλές ομάδες, να δει καλό ποδόσφαιρο και εύχομαι εμείς να χαμογελάσουμε. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους, που ταλαιπωρήθηκαν να έρθουν μέχρι εδώ, να χαρούν με μια επιτυχία''.

Στα "ασπρόμαυρα" η "Αρένα" απο τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ
Μέχρι χθες το απόγευμα ο Άγιαξ είχε διαθέσει περίπου 20.000 εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι στο χωρητικότητας 52.000 θέσεων Άμστερνταμ Αρένα. Οι γηπεδούχοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την προπώληση, ελπίζουν ωστόσο ότι το γήπεδό τους σήμερα θα είναι κατάμεστο. Στον ΠΑΟΚ δεν το ελπίζουν. Από χθες το πρωί άρχισε το κέντρο της πόλης να γεμίζει έλληνες φιλάθλους, καθώς έφτασαν πολλά τσάρτερ, ενώ σήμερα το κέντρο του Άμστερνταμ αναμένεται να θυμίζει... Ελλάδα, αφού αναμένεται ο κύριος όγκος των εκδρομέων, ειδικά από τη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του περίπου 2.800 εισιτήρια και το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν πολλοί οπαδοί του που έχουν πάρει εισιτήρια από τον Άγιαξ σε άλλες θύρες του γηπέδου, σε σημείο μάλιστα που να εκτιμάται ότι τελικά οι ΠΑΟΚτσήδες θα είναι πάνω από 4.000 στο γήπεδο. Η αστυνομία κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν φίλο του ΠΑΟΚ η είσοδος σε άλλη θύρα με διακριτικά της ομάδας του, και χθες οι παράγοντες του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να προσδιορίσουν τον αριθμό αυτών που έχουν εισιτήρια σε άλλες θύρες, ώστε να ζητήσουν στη σημερινή σύσκεψη, από τον Άγιαξ, να μπουν στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεν γεμίσει το γήπεδο...

Μάρτιν Γιολ: Να τελειώνουμε από τώρα
Ιδιαίτερα ενημερωμένος για τη δυναμικότητα και το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ είναι ο Μάρτιν Γιολ. Ο τεχνικός του Άγιαξ με όσα είπε απέδειξε ότι παρακολουθεί αρκετό καιρό ό,τι γίνεται στον αντίπαλό του. “Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της Ελλάδας. Θέλουμε τη νίκη στην έδρα μας, με ένα καλό σκορ, για να τελειώσουμε από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στην έδρα του και δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα εκεί. Με τον προηγούμενο προπονητή του (σ.σ. τον Μπερέτα) προσπάθησε να παίξει 4-4-2. Τώρα όμως άλλαξε ο προπονητής κι αυτό θα παίξει τον ρόλο του. Με το νέο προπονητή περιμένω ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει μια παραλλαγή του 4-3-3, όπως έπαιζε την περασμένη σεζόν”. Ο Ολλανδός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα τον Σουάρες, “αν όμως γεννήσει η γυναίκα του, είναι πιθανό να φύγει για τη Βαρκελόνη και να μην είναι στο παιχνίδι”. Όσο για τη συμμετοχή του Στεκέλεμπουργκ, απάντησε ο ίδιος ο τερματοφύλακας του Άγιαξ: “Για τον ΠΑΟΚ έμαθα από τον προπονητή μας ότι είναι καλή ομάδα. Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω, μπορεί να ήμουν στο μουντιάλ αλλά πλέον νιώθω καλά. Ξέρω ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό. Και για εμάς και για τους οπαδούς μας. Γνωρίζω ότι υπάρχει προπώληση 18.500 εισιτηρίων, αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Δεν μπορώ όμως να κάνω κάτι γι’ αυτό”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...