powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τέλος στη γάγγραινα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Επιχείρηση-σκούπα για την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες σε ορισμένους από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών μεγάλων αστικών κέντρων, ξεκινά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

.Της Βαρβάρας Ζούκα

vzouka@makthes.gr
Στα 1.400 χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου που βρίσκεται εντός των διοικητικών της ορίων έχουν καταγραφεί περισσότερες από τρεις χιλιάδες παράνομες πινακίδες, οι οποίες αποτελούν παγίδες ατυχημάτων για τους οδηγούς.
Η αρχή στην επιχείρηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έγινε χθες το πρωί από την εθνική οδό Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του “Makro”. Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της περιφέρειας Γιώργο Τσίγκρο, μέχρι αργά χθες το μεσημέρι είχαν αποξηλωθεί οκτώ μεγάλες διαφημιστικές πινακίδες, ενώ τις επόμενες ημέρες οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία.
Ειδικότερα, προτεραιότητα στις καθαιρέσεις διαφημιστικών πλαισίων πρόκειται να δοθεί στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, στη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, καθώς και στους εθνικούς δρόμους κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Καταγγελίες στο http://www.illegalsigns.gov.gr/
Όπως εξήγησε η γενική γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, η αποξήλωση των μεγάλων διαφημιστικών πινακίδων γίνεται στο πλαίσιο εργολαβίας συνολικού ύψους 150.000 ευρώ. Ήδη από πλευράς περιφέρειας καθαιρέθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν περίπου 500 παράνομες πινακίδες μικρότερου μεγέθους, ενώ επιβλήθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα τόσο σε διαφημιστές όσο και σε διαφημιζόμενους.
Σύμφωνα με την κ. Λιονή, τα μεγάλα διαφημιστικά πλαίσια, τα οποία απομακρύνονται στο πλαίσιο της εργολαβίας που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη, καταστρέφονται και οδηγούνται στην ανακύκλωση, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να επαναχρησιμοποιηθούν στο μέλλον.
Οι υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταγράψει 3.071 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, ενώ δεκάδες είναι και οι σχετικές καταγγελίες που κατατίθενται από απλούς πολίτες στον ειδικό ιστοχώρο www.illegalsigns.gov.gr ειδικά για τα τμήματα Θεσσαλονίκη - Καρδία - Λάκκωμα και Φοίνικας - Αεροδρόμιο.
“Είναι καθήκον όλων μας να απαλλάξουμε το εθνικό και λοιπό οδικό δίκτυο από τη γάγγραινα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που ευθύνονται για μια σειρά ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη και κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών”, ανέφερε μεταξύ των άλλων η γενική γραμματέας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι “θίγουμε συμφέροντα, αλλά οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, τον δημόσιο χώρο και τις ασφαλείς μετακινήσεις”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...