powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Στους 768.009 οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι

Συνολικά 768.009 είναι οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών και δημόσιων λειτουργών) αποτελούν το 82%, οι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου αποτελούν το 7%, και όσοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποτελούν το 6%.
Οι ηλικίες των απασχολουμένων στο Δημόσιο, είναι:
* 43.743 άνω των 60 ετών,
* 168.958 μεταξύ 50 και 60,
* 258.280 μεταξύ 40 και 50,
* 205.277 μεταξύ 30 και 40,
* 86.246, μεταξύ 20 και 30,
* 4.174 κάτω των 20 ετών.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία, που είχαν συγκεντρωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι άνδρες στο δημόσιο καλύπτουν ποσοστό 54% και οι γυναίκες 46%.
Σε ποσοστό 39% οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε 28% Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 9% Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε 9% Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρθηκε, τα στοιχεία είναι κατά δήλωση και κατά συνέπεια μπορεί να εμφανίζουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τα πραγματικά. Δηλαδή, μπορεί να έχουν απογραφεί από παρανόηση, ή σκόπιμα, άνθρωποι που δεν είχαν υποχρέωση να απογραφούν (πχ συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ). Επίσης, μπορεί να μην έχουν απογραφεί, από παρανόηση, λόγω προβλήματος, ή από αντίδραση, αμειβόμενοι, που είχαν την υποχρέωση να απογραφούν.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι θα δοθεί άλλη μία ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να απογραφούν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να αιτιολογήσουν τους λόγους ανωτέρας βίας, που δεν τους επέτρεψαν να το κάνουν».
Είπε ακόμη ότι ως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν αναλυθεί, διασταυρωθεί και ελεγχθεί όλα τα στοιχεία και επανέλαβε ότι από την τρόικα δεν του έχει τεθεί θέμα κατάργησης οργανικών θέσεων και απολύσεων στο δημόσιο.
Επιπλέον, δύο υπουργοί χαρακτήρισαν την απογραφή «πρωτόγνωρη, για το κράτος, πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε δύο μήνες και με μηδενικό κόστος».
Πρόσθεσαν ακόμη ότι η απογραφή «θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο», διότι -κατά τον κ. Ραγκούση- αποτελεί «κρίσιμη ύλη για την αναδιοργάνωση του κράτους, για έναν “Καλλικράτη στο κράτος”», και -κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου- διότι από το 2011 θα εκπληρωθεί η κυβερνητική δέσμευση για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών στο Δημόσιο.
ΑΔΕΔΥ: Διαψεύδονται τα περί ύπαρξης 2 εκατ. δημ. υπαλλήλων
«Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση – διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 – 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων της απογραφής.
«Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε.», συμπληρώνει σε σχετική ανακοίνωση και τονίζει: «Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία».
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
• Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.
• Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ξερίζωμα των λογικών περί κράτους – λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.
• Στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εκσυγχρονισμό μέσων και διαρκή εκπαίδευση, ανανέωση δυναμικού και δυνατοτήτων, αξιοκρατία.
«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», καταλήγει η ανακοίνωση, «με σαφείς προτάσεις, συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις, σταθερά επιδιώκει την αύξηση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, τον απεγκλωβισμό από οποιαδήποτε λειτουργία ή διαδικασία που βρίσκεται στο πλέγμα ιδιωτικών, παρασιτικών ή αδιαφανών, πρακτικών ενός φθαρμένου και σε κρίση συστήματος».

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...