powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αποκλεισμός του ΟΑΕΔ από απολυμένους της ΑΜΑΣΑ

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και εκπρόσωποι του σωματείου επισιτισμού και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Σε αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΔ στη Ν. Ιωνία προχώρησαν από τις 10.00 πμ απολυμένοι της επιχείρησης ΑΜΑΣΑ διεκδικώντας νόμιμα επιδόματα και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας. Μαζί τους κινητοποιούνται και εκπρόσωποι του σωματείου επισιτισμού, όπου ανήκει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Οι απολυμένοι κατήγγειλαν για «γραφειοκρατική αγκύλωση» τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που τους ζητούν τα ένσημα του 2010 για να πάρουν ταμείο ανεργίας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι εργαζόμενοι πριν απολυθούν βρίσκονταν για έντεκα μήνες σε επιδοτούμενη από την ίδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, επίσχεση εργασίας. Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι ενώ το ΙΚΑ εγγράφως εγγυάται με βεβαίωση, αντί ενσήμων για το χρόνο εργασίας τους, οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ ζητούν τα ίδια τα ένσημα για να τους εντάξουν στο ταμείο ανεργίας.«Τα ίδια τα ένσημα θα βγουν λόγω των διαδικασιών σε ενάμιση, δύο χρόνια, αφού η εταιρία πτώχευσε. Μπήκε ο σύνδικος, πήραμε απολύσεις, θα γίνει εκπλειστηριασμός και θα εισπραχθούν οι απαιτήσεις μας. Το ΙΚΑ μας δίνει βεβαίωση για να τη χρησιμοποιήσουμε τώρα, αλλά ο ΟΑΕΔ απαιτεί τα ίδια τα ένσημα ως απόδειξη εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που μας είχε επιδοτήσει για την επίσχεση εργασίας μέσα στο 2010», δήλωσε ο γγ του σωματείου Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Νικολαΐδης.Οι περίπου εκατό απολυμένοι υπέβαλαν αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση του επιδόματος αφερεγγυότητας, καθώς η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία της πτώχευσης, προκειμένου να πάρουν από τον ΟΑΕΔ τους τρεις μισθούς που προβλέπει ο νόμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Παράλληλα, αναμένουν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ να λυθεί το τυπικό πρόβλημα με την αναγνώριση των ενσήμων τους για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξής τους στο ταμείο ανεργίας, διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίηση.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...