powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Γράφουν ιστορία...

Ο τελικός των τελικών έχει φέτος χρώμα ευρωπαϊκό. Μία μάχη με ιστορία, Ολλανδία και Ισπανία κοντράρονται στο "Σόκερ Σίτι"(21:30. ΝΕΤ) του Γιοχάνεσμπουργκ, με τη νικήτρια να κατακτά τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας για πρώτη φορά.

Οι δύο ομάδες που εντυπωσίασαν περισσότερο από κάθε άλλη στη Νότιο Αφρική με τις εμφανίσεις τους, σε ρόλο χρυσοθήρων, αναζητούν τη νίκη που θα τους αποφέρει έναν ανεκτίμητο θησαυρό, αυτόν του βαρύτιμου τροπαίου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Προγνωστικά σε έναν αγώνα σαν και αυτόν δεν χωρούν κι αν οι μπουκ προβάλουν ως φαβορί τους "φούριας ρόχας", οι "οράνιε" μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα στον αγωνιστικό χώρο. Τα πάντα άλλωστε είναι ρευστά και αναμένεται να κριθούν στις λεπτομέρειες.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ισπανία φτάνει σε έναν τελικό Μουντιάλ, σε αντίθεση με τους Ολλανδούς που έχουν την εμπειρία δύο ακόμη συμμετοχών στο παρελθόν (1974-1978), χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε καμία απόπειρά τους.
Τώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία φιλοδοξεί να κλείσει έναν κύκλο επιτυχιών που άνοιξε δυο χρόνια πριν με την κατάκτηση του Euro 2008, με την Ολλανδία που παρουσιάζεται συντηρητικότερη συγκριτικά με στάνταρ που είχε τα προηγούμενα χρόνια (total football), να θεμελιώνει τη μέθοδο που θα της αποφέρει τίτλους και όχι απλά το χειροκρότημα της εξέδρας. Όποια ομάδα κι αν κατακτήσει το τρόπαιο αναμένεται να γράψει ιστορία όχι μόνο επειδή θα είναι η πρώτη φορά που θα το καταφέρει, αλλά και για έναν επιπλέον λόγο αφού ποτέ μέχρι σήμερα ευρωπαϊκή ομάδα δεν κατέκτησε τον τίτλο εκτός ευρωπαϊκού εδάφους.
Λείπουν τα προβλήματα
Στο αγωνιστικό κομμάτι, τόσο ο Μπέρτ Φαν Μάρβαϊκ, όσο και ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες. Εξαιρούμενης της απουσίας (του ούτως ή άλλως δεδομένου απόντα) Ραούλ Αλμπιόλ για τους Ίβηρες, οι δύο ομάδες δεν έχουν ελλείψεις.
Ερωτηματικό για τους τυπικά φιλοξενούμενους Ισπανούς, αποτελεί η συμμετοχή ή μη του ντεφορμέ Φερνάντο Τόρες από τον Ισπανό εκλέκτορα. Αντ' αυτού, πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ξανά ο Πέδρο με τον Βίγια να αποτελεί και πάλι την αιχμή του δόρατος στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει για τον Ολλανδό τεχνικό, με τους oράνιε να παρατάσσονται χωρίς εκπλήξεις σε ένα ακόμη παιχνίδι.
Πιθανές ενδεκάδες:
Ολλανδία (Μπερτ φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλεμπουργκ, Χέιτινχα, Ματάισεν, Φαν ντερ Βιλ, Φαν Μπρόνκχορστ, Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονκ, Ρόμπεν, Σνέιντερ, Κάουτ, Φαν Πέρσι.
Ισπανία (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Πικέ, Πουγιόλ, Σέρχιο Ράμος, Καπντεβίγια, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Πέδρο, Ινιέστα, Βίγια.
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Γήπεδο: "Σόκερ Σίτι" (Γιοχάνεσμπουργκ)
contra gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...