powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πρωτοποριακή ιδέα του κινήματος LETSFREE για την απελευθέρωση του Internet στα κινητά μας τηλέφωνα

Ένα ριζοσπαστικό εγχείρημα παρουσίασε η ηγετική ομάδα του κινήματος LETFREE που αφορά την προώθηση της ελεύθερης πρόσβασης στο Internet, μέσω κινητού τηλεφώνου, με τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth. Μετά από δύο χρόνια συστηματικής προσπάθειας μιας ομάδας 15 ατόμων, που ξεκίνησε στη Βραζιλία, έσπασαν δύο φραγμοί. Η ομάδα δημιούργησε μια απλή τεχνολογία, φιλική προς το χρήστη, αλλά ταυτόχρονα ξεπέρασε και το θέμα του κόστους, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση στο Internet, αξιοποιώντας την τεχνολογία Bluetooth. Στόχος του προγράμματος είναι η ψηφιακή ένταξη αυτών που βιώνουν τον «ψηφιακό αποκλεισμό», ιδιαίτερα λόγω του απαγορευτικού κόστους, προσφέροντας το σύστημα σε όσους διαθέτουν μια απλή συσκευή τηλεφώνου. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας Ανδρέας Μπλαζουδάκης «η δυναμική του κινήματος αυτού βασίζεται στον απλό, καθημερινό πολίτη και αυτό το καθιστά ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης του μέλλοντος. Η ιδέα αυτή, εάν διαδοθεί παγκοσμίως, μπορεί να αποτελέσει επανάσταση στον τρόπο επικοινωνίας». Σήμερα περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι στο Internet, ενώ τέσσερα δισεκατομμύρια έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο. «Πολύ λιγότεροι, όμως, χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή για να συνδεθούν στο διαδίκτυο, όχι μόνο για τη δυσκολία, που αντιμετωπίζουν στο να κατανοήσουν τη διαδικασία, αλλά κυρίως εξαιτίας του αυξημένου κόστους της συγκεκριμένης υπηρεσίας», πρόσθεσε ο ίδιος. Τα πρώτα βήματα της «πρωτοποριακής επανάστασης» έγιναν στις φαβέλες της Βραζιλίας και η τεχνολογία θα κάνει τον γύρο του κόσμου με αφετηρία την Ελλάδα, καθώς οι εμπνευστές της θέλουν να δώσουν ένα συμβολικό χαρακτήρα στο ξεκίνημα του ταξιδιού, θεωρώντας την Ελλάδα λίκνο πολιτισμών και επιστημών.

Ένα ιστιοφόρο σκάφος με το όνομα «Messenger» (Αγγελιοφόρος), υπό ελληνική σημαία, εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μέσα πλοήγησης και επικοινωνίας, θα διαδώσει το μήνυμα του LETSFREE, αναχωρώντας αύριο για το Αιγαίο και υπολογίζεται να έχει κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Με την εγκατάσταση μιας κεραίας Bluetooth στο Messenger μπορεί να σχηματιστεί περιμετρικά δίκτυο ενός χιλιομέτρου και να εντοπίζονται τα κινητά, που βρίσκονται μέσα σε αυτή την ακτίνα. Σε ακτίνα 300 μέτρων είναι εφικτό να δημιουργηθεί δίκτυο 500 έως 1.000 ατόμων. Αυτοί οι χρήστες θα μπορούν να ανταλλάσσουν δεδομένα (video, μουσική, ενημερωτικό υλικό) από το Internet μέσω του Bluetooth των κινητών τους τηλεφώνων. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Messenger μπορούν να εγκατασταθούν κεραίες Bluetooth σε Η/Υ, που έχουν ήδη πρόσβαση στο διαδίκτυο, επεκτείνοντας τη δυνατότητα αυτή από ένα σημείο σε χιλιάδες άλλα.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε τεχνολογίες που εξελίσσονται εδώ και χρόνια στη Βραζιλία, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και βρίσκεται στο Ιnternet. Βασικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση όσων είναι ήδη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να προωθήσουν την ιδέα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο επικεφαλής του κινήματος LETSFREE, Ανδρέας Μπλαζουδάκης, ο γενικός διευθυντής Over the Air Europe, Δημήτρης Καβαφάκης και ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Προβολής της Attica Bank, Γιάννης Πολυχρονόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως «η ιδέα μας κίνησε το ενδιαφέρον λόγω της πρωτοτυπίας της. Η Αttica Bank εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο, τα καταστήματά της να αποτελέσουν «hotspots» αυτής της προσπάθειας».

NEWSBLOG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...