powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΔΝΤ: «Η Ελλάδα βγήκε από την Εντατική»

«Αγκάθια» για την ελληνική κυβέρνηση οι δαπάνες νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και ΔΕΚΟ
Έκθεση σχετικά με την πορεία του ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την τήρηση των δεσμεύσεων του Μνημονίου, συνέταξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με την οποία κρίνει θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης στον οικονομικό τομέα και υπογραμμίζει πως η χώρα μας έχει πλέον βγει από την «Εντατική».

Συγκεκριμένα, θετικότερες των προσδοκιών κρίνουν τις εξελίξεις στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής τα κλιμάκια του Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επισκέφθηκαν την Αθήνα στις 14-17 Ιουνίου. Στην έκθεση αναφέρεται πως τα κυβερνητικά μέτρα έχουν επιφέρει σημαντική μείωση του ελλείμματος, μεγαλύτερη του αναμενομένου, και υπογραμμίζεται πως μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς.
Θετικά χαρακτηρίζεται επίσης η βελτίωση του δείκτη φερεγγυότητας των ελληνικών τραπεζών, όπως και οι εγγυήσεις ρευστότητας που παρέχονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Αγκάθια» για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζουν να αποτελούν, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι υπέρογκες δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των ΔΕΚΟ. Το Ταμείο παρέχει στην κυβέρνηση σαφείς συστάσεις για συστηματικότερο έλεγχο και περιορισμό των δαπανών στις παραπάνω υπηρεσίες. Παράλληλα, επισημαίνεται το πρόβλημα το πληθωρισμού και για το λόγο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την αγορά.

© VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...