powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ο μαιντανός είναι ανθεκτικός...

Της Μαρίλης Μαργωμένου

Αυτές τις μέρες στην οδό Σίνα 18, έξω απ’ το γραφείο του Αλ. Μητρόπουλου, κάνει ουρά το τσούρμο των αδικημένων. Οσο κλείνει η στρόφιγγα για τους εργαζομένους, τόσο ανοίγει γι’ αυτόν. Στα γραφεία των εργατολόγων κάθε «κεφάλι» αποτιμάται 150 - 300 ευρώ. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν πάντα εύκολα για τον πρωταγωνιστή του...
...τηλεοπτικού εργατικού δικαίου.
Η ιστορία αρχίζει από παλιά, και ίσως είναι σκόπιμο να τον αφήσουμε μόνο του να συστηθεί. Το κάνει άλλωστε πρόθυμα, ακόμη κι αν τον πετύχετε στη μέση του δρόμου! Ως πειστήριο, επιδεικνύει μια φωτογραφία όπου παρακολουθεί την ομιλία του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου το 1974 στο Καστρί. Υστερα εξηγεί πώς διώχθηκε για χάρη του ΠΑΣΟΚ: «Στα 16 μου με απέβαλαν από τα γυμνάσια της Ηλείας»! Κι ύστερα, η ξενιτιά: «Μετανάστευσα στην Αθήνα το 1969», συνεχίζεται η οδύσσεια του ξεριζωμένου εργατολόγου. «Οι διώξεις μου διήρκεσαν όλη τη χούντα» - δηλαδή, μέχρι να γίνει 20 χρόνων...Αλλά όπως λένε και οι τηλεκριτικοί, ευτυχώς ο μαϊντανός είναι ανθεκτικό φυτό, ειδικά αν το βάλει κανείς στο ψυγείο. Στο σοσιαλιστικό ψυγείο ο κ. Μητρόπουλος τρύπωσε από φοιτητής, και άντεξε ώς το ’85, οπότε και διεγράφη μαζί με τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Μπορεί αυτή η επιλογή να μην του «βγήκε» πολιτικά (τελικά τον οδήγησε στο ΔΗΚΚΙ του Δ. Τσοβόλα...), αλλά επαγγελματικά αποδείχθηκε κίνηση ματ.Βλέπετε, τα θεμέλια της μητροπουλικής αυτοκρατορίας μπήκαν το 1989. Ηταν οι σύντροφοί του, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, που του ανέθεσαν την πρώτη μεγάλη υπόθεση μαζικών προσφυγών συνταξιούχων της ΔΕΗ. Εκτοτε, ο κ. Μητρόπουλος ειδικεύτηκε στη «βαριά βιομηχανία» αγωγών από εργαζομένους. Και αν σήμερα ο ίδιος δεν δικηγορεί, το γραφείο του θεωρείται «η μεγάλη των εργατολόγων σχολή». Οι περίπου 100 συνεργάτες του, εκτός από υποθέσεις εργαζομένων, αναλαμβάνουν και υποθέσεις εργοδοτών(!), και ενίοτε φροντίζουν και για... υποθέσεις υπουργών!
Στο παρελθόν, ο Π. Παναγιωτόπουλος, ο Πρ. Παυλόπουλος και άλλοι υπουργοί ποικίλων αποχρώσεων επιστράτευσαν τα «μητροπουλάκια» για να τους ετοιμάσουν σχέδια νόμων. Κι επειδή η ζωή κάνει κύκλους, μερικούς απ’ αυτούς τους νόμους εκλήθησαν στη συνέχεια να πολεμήσουν στα δικαστήρια τα δικηγορικά γραφεία «Α. Μητρόπουλος και συνεργάτες»!Οπως και να έχουν τα πράγματα, στους νομικούς κύκλους όλο και πιο πολύ ακούγεται πως ο κ. Μητρόπουλος είναι ίσως ο πλουσιότερος Ελληνας δικηγόρος! Αληθινό επίτευγμα για κάποιον που μπορεί να δηλώνει «καθηγητής της Νομικής Σχολής», αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς επίκουρος.Γιατί, για να φθάσεις πάνω από τον βαθμό του επίκουρου, στον οποίο ο κ. Μητρόπουλος έχει κολλήσει χρόνια τώρα, χρειάζεται διδακτορικό. Και όπως λένε οι φαρμακερές καθηγητικές γλώσσες, το διδακτορικό απ’ τη Γιουγκοσλαβία και το ινστιτούτο αυτοδιαχείρισης «Εντβαρντ Καρντέλι» δεν περνάει στην ημεδαπή... Αλλά η πελατεία δεν πτοείται από τέτοιες λεπτομέρειες: κάθε μία από τις εκατοντάδες εμφανίσεις του Α. Μητρόπουλου στις πρωινές εκπομπές ακολουθείται από άπειρα τηλέφωνα υποψήφιων πελατών.Γι’ αυτό κι εκείνος έχει ως εναρκτήρια ατάκα το «σας ευχαριστώ που με τιμάτε με τη φιλία σας», όποιος κι αν είναι ο παρουσιαστής. Παλαιότερα, ένας δημοσιογράφος (που μετά σταμάτησε να τον καλεί, αφού τον έβλεπε κάθε πρωί στην πανίδα του Γ. Αυτιά...) του απήντησε «κ. Μητρόπουλε, βλέπω πως το ρήμα “τιμώ” το κλίνετε σε όλους τους χρόνους!». Αλλά ο τηλε-εργατολόγος ξέρει να απαντά στις προκλήσεις με ευγενικά sms. Σε αυτά προσφωνεί τους ρεπόρτερ «φίλε καλέ» αν πρόκειται για άνδρα, ή «ευγενική κυρία», αν πρόκειται για γυναίκα. Θυμάται πάντα τις γιορτές και τα γενέθλιά τους. Πρόσφατα εγκαινίασε και τα μηνύματα μαζικής αποστολής: «Αν κάποιο παιδί σας δίνει πανελλαδικές, εύχομαι καλή επιτυχία. Αλέξης»!
Χωρίς παχύ μουστάκι
Και παράλληλα, ετοιμάζει καίριο χτύπημα σε επίπεδο πολιτικό. Χωρίς το παχύ μουστάκι που λάνσαρε κάποτε στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΚΙ, αλλά με το αιώνιο κοτλέ σακάκι εμφανίστηκε προ μηνός στη γιάφκα των παλαιοπασόκων, εκεί όπου ο συγκεντρωσιάρχης Γ. Παναγιωτακόπουλος τιμούσε για χιλιοστή φορά τον Α. Παπανδρέου. Οι φήμες λένε πως ο Αλ. Μητρόπουλος βολιδοσκοπεί τους δυσαρεστημένους του σοσιαλισμού: ελπίζει να ηγηθεί της περήφανης αυτής ορδής, και να εκλεγεί περιφερειάρχης!Μόνο που οι παλαιοπασόκοι έχουν μνήμη. Δεν μπορεί να ξέχασαν πως στη δύσκολή τους ώρα, το 1989, που ο ασθενής Ανδρέας σερνόταν στο ειδικό δικαστήριο, ο Αλ. Μητρόπουλος στις εφημερίδες απαιτούσε την «άμεση αποχώρηση του Παπανδρέου» και άλλα εξίσου αιρετικά.
Οπότε, αν τελικά ο εργατολόγος ζήσει στις εκλογές το μεγάλο περιφερειακό του όνειρο, η τηλεόραση θα έχει κάνει το θαύμα της: ο τηλε-μαϊντανός θα γίνει το πρώτο φυτό στην ιστορία που μεταλλάχθηκε από ποώδες σε αναρριχητικό, και πέταξε κλαριά μακριά, από τα τηλεοπτικά κανάλια ώς το Μέγαρο Μαξίμου...

Καθημερινή
NONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...